Europarlamentar PSD: „România s-a întors cu traista goală de la Consiliul European / Practic, România nu a existat în aceste negocieri”

Redactor:
Alexandru Coman
Europarlamentar PSD: „România s-a întors cu traista goală de la Consiliul European /  Practic, România nu a existat în aceste negocieri”
Victor Negrescu, foto Facebook

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu este de părere că România „s-a întors cu traista goală” de la negocierile privind bugetul european, de la Consiliul European. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România a obținut aproape 80 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru planul de relansare după pandemiea de COVID.

„Față de propunerea inițială a Comisiei Europene și a Parlamentului European, cetățenii europeni și România pierd prin decizia luată astăzi de Consiliul European privind bugetul european. Liderii europeni au decis asupra unui buget care reduce substanțial sumele propuse inițial pentru dezvoltarea rurală, cercetare, sănătate sau digitalizare ceea conduce la mai puțini bani, mai ales în termeni de granturi, pentru România față de formula inițială.

Planul de relansare, ambițios în concepție, are astăzi mai puține granturi decât în propunerea aprobată de Parlamentul European”, a scris pe Facebook europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Victor Negrescu.: „Cele 79,9 de miliarde de euro comunicate public sunt compuse, și din împrumuturi, nu doar din granturi”

Potrivit politicianului, România „nu a existat în negocierile ” cu Uniunea Europeană

Practic, România nu a existat în aceste negocieri, nu a avut o agendă clară și a obținut mai puțin decât formulele matematice sau cât ne trebuia dacă ne uităm la necesitățile reale ale țării noastre, decalajele de dezvoltare și impactul crizei COVID-19.

Pentru a da informația completă, cele 79,9 de miliarde de euro comunicate public sunt compuse, și din împrumuturi, nu doar din granturi. Atât în termeni de sume, cât și prin condițiile impuse țărilor beneficiare, România pierde față de ce se obținuse, obiectiv, prin formulele aplicate de instituțiile europene.

„Rarele apariții ale reprezentantului României au fost alături de premierul controversat și contestat al Bulgariei”

Am plecat cu traista plină de promisiuni și am venit cu ea goală. România nu a existat. Rarele apariții ale reprezentantului României au fost alături de premierul controversat și contestat al Bulgariei, Boiko Borisov. Imaginile spun multe privind influența României sub conducerea dreptei care tot se lăuda în ultimii ani cu prieteniile sale în Europa. De fapt, aceste prietenii nu există”, a mai scris Victor Negrescu.

 

Inchide