EXCLUDEREA PSD din grupul socialist european, un scenariu ABSURD. ZOANĂ: Putem înțelege că e vară și e cald …

EXCLUDEREA PSD din grupul socialist european, un scenariu ABSURD. ZOANĂ: Putem înțelege că e vară și e cald ...
Publicat: 18/08/2018, 18:05
Actualizat: 02/10/2018, 16:56

„Indiferent cât s-ar strădui unii analiști sau politicieni să creeze subiecte artificiale cu care să atragă atenția publicului în aceste luni de vacanță, nu vor reuși prin tehnici de dezinformare prost documentate. A presupune că Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D) va exclude PSD doar pentru că un coleg de la Bruxelles dorește să lovească în partidul pe listele căruia nu mai poate candida este la fel de fantezist cu a presupune că României îi va fi retrasă Președinția Consiliului Uniunii Europene doar pentru că jandarmii au intervenit în forță împotriva celor care tulburau ordinea și liniștea publică în cadrul manifestațiilor din Piața Victoriei”, a transmis europarlamentarul PSD Gabriela Zoană, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, intitulat „Scenarii absurde din lipsă de subiecte politice”.

Eurodeputatul social-democrat a precizat că în istoria Parlamentului European nu există un caz prin care o alianță să fi exclus formal o anumită formațiune membră.

„Putem înțelege că e vară și e cald, putem înțelege și faptul că unii încă au mințile încinse de la atâtea strategii despre cum să dărâme Guvernul, dar nu putem înțelege introducerea pe agenda zilnică a unor ipoteze absurde, născocite de mințile celor care au realizat că prin activitatea lor politică invizibilă nu vor putea ajunge curând la guvernare. În istoria Parlamentului European nu există situații prin care o alianță să fi exclus formal o anumită formațiune, dar există situații în care anumite formațiuni s-au retras voluntar din cadrul alianțelor din care făceau parte, în cazul în care nu se mai regăseau în valorile respective alianțe. De asemenea, nu există situații în care o țară să fi fost „sărită” de la asigurarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene, iar România nu este într-o asemenea situație, indiferent de absurditatea scenariilor pe care le concept unii și alții. Dincolo de declarațiile ridicule făcute din dorința de afirmare a unor politicieni, excluderea PSD din S&D este la fel de fantezistă precum ipoteza că României nu îi va fi acordată Președinția prin rotație a Consiliului Uniunii Europene”, a conchis Gabriela Zoană.

Un parlamentar al Partidului Social Democrat din Danemarca, Orla Hav, a anunțat pe 16 august, pe pagina sa de Facebook, că formațiunea daneză a discutat în forurile de conducere despre o petiție inițiată de cinci români care trăiesc în Danemarca, petiție semnată online de 60.000 de persoane, care solicită excluderea PSD din România din familia europeană social-democrată (PES). Potrivit lui Orla Hav, social-democrații din Danemarca vor ridica la nivel european problema excluderii PSD din PES.

„Am primit scrisoarea din partea grupului de 60.000 de cetățeni români. Am discutat subiectul cu conducerea partidului social-democrat și suntem profund îngrijorați de ceea ce vedem și auzim din România. Vom ridica subiectul la nivel european, unde se poate decide excluderea partidului român. Principiile de bază ale mișcării social-democrate sunt justiția socială și democrația. O condiție a priori pentru a face parte din mișcarea social-democrată este ca, în practică, să se întrunească aceste două principii de bază. În acest moment percepem PSD ca fiind în afara acestor principii. Președintele partidului este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul încearcă să evite judecățile și să încalce principiile social-democrației prin folosirea majorității sale parlamentare pentru a legaliza acte ilegale. Speranța noastră este spre un partid social democrat autentic care să dezvolte România în Europa”, a scris Orla Hav pe Facebook.

Șeful delegației PSD din Parlamentul European, Dan Nica, a transmis, pe 15 august, că „în mod cert” grupul socialiștilor europeni „nu va apleca urechea” la afirmațiile europarlamentarului Cătălin Ivan care intenționează să depună o solicitare de excludere a PSD din familia politică europeană.

„Este regretabil că domnul Ivan, probabil presat de apropierea alegerilor europarlamentare, încearcă să câștige capital electoral urmând bine-cunoscuta rețetă a Monicăi Macovei de a-i intoxica pe colegii de la Bruxelles cu minciuni despre România. Probabil că dânsul și-a făcut un calcul meschin și a ajuns la concluzia că demagogia este mai eficientă decât munca efectivă în Parlamentul European. Încă nu e prea târziu ca domnul Ivan să realizeze ridicolul în care se plasează de unul singur, pentru că în mod cert Grupul S&D nu va apleca urechea la minciunile proferate de acesta”, a transmis Dan Nica, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a anunțat, pe 14 august, că va depune în toamnă la grupul socialist din Parlamentul European o solicitare de excludere a PSD din rândurile socialiștilor europeni, cerere însoțită de un dosar privind „acțiunile acestui grup infracțional pus în apărarea corupților”.

„După discuții cu mai mulți colegi din Parlamentul European, voi depune la începutul sesiunii de toamnă a Parlamentului European o solicitare de excludere a PSD-ului din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European. Voi înainta conducerii Grupului un dosar complet cu acțiunile acestui grup infracțional pus în apărarea corupților și voi obține sprijinul colegilor de bună credință din celelalte delegații naționale. Dacă socialiștii europeni nu se dezic de Dragnea și de partidul lui, atunci alegerile de anul viitor nu sună bine deloc”, a scris eurodeputatul PSD, Cătălin Ivan, marți pe Facebook.

Acesta a adăugat, cu referire la PSD, că a decis să se angajeze total „în blocarea acestei structuri mafiote, antiromânești, antidemocratice și total aservite intereselor personale ale unui singur om”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Unul dintre ultimele videoclipuri postate de Mădălin a devenit viral după moartea lui: „Oamenii o...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
INTERDICŢIE pentru toți părinții cu copii. Se trece interzis direct în lege
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete