Excluderile din PSD, în varianta lui Dragnea: „Geoană este captivul unei frății mafiote – Vanghelie, Voicu, Hrebenciuc, Dumitru Iliescu”. Negocierea pentru „Doi și un sfert” din 2009

Excluderile din PSD, în varianta lui Dragnea: „Geoană este captivul unei frății mafiote - Vanghelie, Voicu, Hrebenciuc, Dumitru Iliescu. Negocierea pentru „Doi și un sfert din 2009
Publicat: 30/11/2014, 13:43

După alegerile prezidențiale, în contextul luptei pentru puterea internă, liderii PSD încep să își amintească de „frățiile mafiote” din care fac parte adversarii lor. Potrivit lui Liviu Dragnea, Mircea Geoană, pe care l-a sprijinit în campania prezidențială din 2009, trebuia să plece din PSD întrucât „continuă să fie” exponentul unei „frății mafiote” în care i-a enumerat pe fostul senator PSD Cătălin Voicu, arestat după o condamnare definitivă pentru corupție, pe fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, arestat preventiv, și pe nașul acestuia, fostul director SPP Dumitru Iliescu, împreună cu al doilea exclus, Marian Vanghelie.

Dacă „Marian Vanghelie a vrut să facă din PSD un partid de vagabonzi”, spune Dragnea, „Mircea Geoană este în continuare captivul unei frății mafiote”, „ o frăție care a durat foarte mult. Și acum durează”.

„Este frăția mafiotă din cauza căreia eu am plecat de la Interne în 2009. Am informat atunci instituțiile statului și pe președintele României”, a spus actualul viceprim-ministru invocând mandatul său de ministru de Interne, cel mai scurt din instoria ministerului: 3 săptămâni.

Ca justificare a plecării sale subite, Dragnea a invocat un episod despre care presa a scris la momentul respectiv din surse neoficiale. „În 2009, în ianuarie, în ziua în care eu care trebuia să depun jurământul, am fost chemat dimineață la Mircea Geoană (la acea vreme președintele Senatului și vicepreședinte CSAT, n.red.) în birou, unde se aflau Dumitru Iliescu și Cătălin Voicu pentru a-mi impune să fac niște numiri în pofida tuturor avertizărilor de la instituțiile statului. Lucru pe care eu l-am refuzat. Atunci a fost o discuție extrem urâtă în care cei doi îi spuneau foarte clar lui Geoană că nu acceptă ca înțelegerea lor să nu fie respectată”, și-a spus Dragnea versiunea.

Întrebat despre ce numiri era vorba, vicepremierul a enumerat șefia „Doi și un sfert”, Direcția de Protecție Internă a MAI și postul de prim-adjunct al ministrului, evitând însă să facă publice și numele care îi fuseseră aduse în plic. „Era vorba de numiri la UM 0962, la „Doi și un sfert” și prim-adjunct al ministrului de Interne. Nu mai țin minte numele. E mult de atunci”, a adăugat Dragnea.

Liviu Dragnea a fost numit ministru de interne pe 20 ianuarie 2009, ziua în care a depus și jurământului la Palatul Cotroceni, ca succesor al lui Garbriel Oprea. A doua zi, a preluat oficial mandatul, la ceremonia de la MAI fiind prezent și Mircea Geoană. Pe 3 februarie 2009 a demisionat, invocând ca justificare oficială nemulțumiri legate de bugetul MAI. Întrucât mandatul său a fost mai scurt de 45 de zile, termen în care ar fi trebuit să renunțe la conducerea CJ Teleorman, Dragnea s-a întors la acel moment în administrația locală fiind înlocuit la minister de Dan Nica. Ulterior, Oprea a susținut într-o intervenție publică faptul că a primit de la Traian Băsescu a patra stea de general pentru că a refuzat să facă la Ministerul de Interne numirile dorite de Cătălin Voicu și de Dumitru Iliescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă