Excluderile din PSD, în varianta lui Dragnea: „Geoană este captivul unei frății mafiote – Vanghelie, Voicu, Hrebenciuc, Dumitru Iliescu”. Negocierea pentru „Doi și un sfert” din 2009

Dacă Victor Ponta l-a învinovățit pe Mircea Geoană de ipocrizie pentru a justifica public excluderea lui din partid, Liviu Dragnea susține că motivul pentru care fostul lider PSD trebuia să plece este legat de „captivitatea" sa în „frăția mafiotă Vanghelie-Voicu-Hrebenciuc-Dumitru Iliescu".

După alegerile prezidențiale, în contextul luptei pentru puterea internă, liderii PSD încep să își amintească de „frățiile mafiote” din care fac parte adversarii lor. Potrivit lui Liviu Dragnea, Mircea Geoană, pe care l-a sprijinit în campania prezidențială din 2009, trebuia să plece din PSD întrucât „continuă să fie” exponentul unei „frății mafiote” în care i-a enumerat pe fostul senator PSD Cătălin Voicu, arestat după o condamnare definitivă pentru corupție, pe fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, arestat preventiv, și pe nașul acestuia, fostul director SPP Dumitru Iliescu, împreună cu al doilea exclus, Marian Vanghelie.

Dacă „Marian Vanghelie a vrut să facă din PSD un partid de vagabonzi”, spune Dragnea, „Mircea Geoană este în continuare captivul unei frății mafiote”, „ o frăție care a durat foarte mult. Și acum durează”.

„Este frăția mafiotă din cauza căreia eu am plecat de la Interne în 2009. Am informat atunci instituțiile statului și pe președintele României”, a spus actualul viceprim-ministru invocând mandatul său de ministru de Interne, cel mai scurt din instoria ministerului: 3 săptămâni.

Ca justificare a plecării sale subite, Dragnea a invocat un episod despre care presa a scris la momentul respectiv din surse neoficiale. „În 2009, în ianuarie, în ziua în care eu care trebuia să depun jurământul, am fost chemat dimineață la Mircea Geoană (la acea vreme președintele Senatului și vicepreședinte CSAT, n.red.) în birou, unde se aflau Dumitru Iliescu și Cătălin Voicu pentru a-mi impune să fac niște numiri în pofida tuturor avertizărilor de la instituțiile statului. Lucru pe care eu l-am refuzat. Atunci a fost o discuție extrem urâtă în care cei doi îi spuneau foarte clar lui Geoană că nu acceptă ca înțelegerea lor să nu fie respectată”, și-a spus Dragnea versiunea.

Întrebat despre ce numiri era vorba, vicepremierul a enumerat șefia „Doi și un sfert”, Direcția de Protecție Internă a MAI și postul de prim-adjunct al ministrului, evitând însă să facă publice și numele care îi fuseseră aduse în plic. „Era vorba de numiri la UM 0962, la „Doi și un sfert” și prim-adjunct al ministrului de Interne. Nu mai țin minte numele. E mult de atunci”, a adăugat Dragnea.

Liviu Dragnea a fost numit ministru de interne pe 20 ianuarie 2009, ziua în care a depus și jurământului la Palatul Cotroceni, ca succesor al lui Garbriel Oprea. A doua zi, a preluat oficial mandatul, la ceremonia de la MAI fiind prezent și Mircea Geoană. Pe 3 februarie 2009 a demisionat, invocând ca justificare oficială nemulțumiri legate de bugetul MAI. Întrucât mandatul său a fost mai scurt de 45 de zile, termen în care ar fi trebuit să renunțe la conducerea CJ Teleorman, Dragnea s-a întors la acel moment în administrația locală fiind înlocuit la minister de Dan Nica. Ulterior, Oprea a susținut într-o intervenție publică faptul că a primit de la Traian Băsescu a patra stea de general pentru că a refuzat să facă la Ministerul de Interne numirile dorite de Cătălin Voicu și de Dumitru Iliescu.

FOTO! Alexandra Becali, mai sexy ca niciodată. Cum a parcat în faţa unui mall fiica...
Doliu uriaş la Steaua! A MURIT. Ce tragedie...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Românii care așteaptă mărirea de salariu au parte de o surpriză. Ce se întâmplă cu...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Monolitul metalic descoperit în deșertul din Utah a dispărut într-un mod bizar
S-au împăcat, iar asta nu e tot! Este şi însărcinată. Cuplul celebru în toată lumea...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Ce animale sunt în zodiacul chinezesc și ce semnificație are fiecare. Pariu că nu le...
Secretul oamenilor care au fumat ca 'turcii' toată viața, dar au plămâni perfect sănătoși
Sfântul Andrei 2020: Ce NU este bine să faci în această zi sfântă? Aduce MARE...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Iulia Albu, adevărul despre operațiile estetice! ”Sunt foarte mândră de trupul meu”
Inchide