Explicațiile lui Putin pentru eșecul negocierilor cu Ucraina. Cum a căzut acordul de la Istanbul. Rolul lui Boris Johnson

Publicat: 09/02/2024, 17:41
Actualizat: 09/02/2024, 20:13

Decizia Ucrainei de a refuza acordul convenit cu Rusia în primavara anului 2022 a fost luată sub influența fostului premier britanic Boris Johnson, a declarat Vladimir Putin într-un interviu cu jurnalistul politic american de dreapta Tucker Carlson.

Liderul rus a pus vina eșuării negocierilor între Rusia și Ucraina pe seama fostului premier britanic, Boris Johnson. Putin a susținut că, în calitate de prim-ministru, l-a descurajat pe Zelenski să semneze un acord de pace în primele etape ale conflictului.

„Am negociat cu Ucraina la Istanbul. Am fost de acord. Mai mult, liderul grupului de negocieri, domnul Arakhamia, chiar și-a pus semnătura preliminară pe document. Nu am refuzat niciodată negocierile. Iar faptul că se supun cererii sau convingerii domnului Johnson, fostul prim-ministru al Marii Britanii, pare ridicol. Și este foarte trist pentru mine pentru că, așa cum a spus domnul Arakhamia, am fi putut opri acele ostilități cu război deja cu un an și jumătate în urmă. Dar britanicii ne-au convins și noi am refuzat acest lucru. Unde este domnul Johnson acum? Și războiul continuă…”, a transmis Putin.

SUMARUL DECLARAȚIILOR-CHEIE ALE LUI VLADIMIR PUTIN

  • Ce a răspuns Vladimir Putin la întrebarea „Cine a aruncat în aer Nord Stream?” (VEZI VIDEO AICI!)
  • În ce scenariu ar ataca Putin Polonia / Vladimir Putin respinge „comportamentul expansionist”, în interviul cu Carlson (VEZI VIDEO AICI!)
  • Ce condiții pune liderul de la Kremlin pentru încetarea războiului (VEZI VIDEO AICI!)
  • Putin a denunțat implicarea SUA în protestele produse în Ucraina și spune că Tucker nu a fost admis în CIA (VEZI VIDEO AICI!)
  • Putin, despre expansiunea BRICS: „Este ca razele soarelui. Nu poți împiedica răsăritul soarelui” + Ce spune despre relațiile cu Trump (VEZI VIDEO AICI!)
  • Explicațiile lui Putin pentru eșecul negocierilor cu Ucraina. Cum a căzut acordul de la Istanbul. Rolul lui Boris Johnson (VEZI VIDEO AICI!)
  • Ce spune Putin despre posibila eliberare a jurnalistului american Evan Gershkovich, acuzat de spionaj (VEZI VIDEO AICI!)
  • „De ce mă simt vinovat de parcă îmi trădez țara? / Ce a mai făcut Tucker Carlson la MOSCOVA (VEZI VIDEO AICI!)

Pe atunci, fostul premier britanic Boris Johnson a povestit într-un documentar BBC că preşedintele rus Vladimir Putin l-a ameninţat înainte de invadarea Ucrainei, spunând: „Cu o rachetă ar dura un minut”.

Potrivit lui Putin, președintele Ucrainei a emis un decret care interzice negocierile cu Rusia. Mai mult, președintele rus îl îndeamnă pe Zelenski să anuleze acel decret și să intre în negocieri.

„Rusia nu a refuzat niciodată negocierile. Auzim tot timpul, Rusia este pregătită? Da. Nu am refuzat. Ei au fost cei care au refuzat în mod public. Ei bine, să-și anuleze decretul și să intre în negocieri”, a menționat Putin.

Putin despre ascensiunea lui Zelenski: „Volodea, ce faci? De ce sprijini astăzi neonaziştii în Ucraina?”

Vladimir Putin a declarat că în timpul unei discuții l-a întrebat pe Volodimir Zelenski de ce îi susține pe neonaziști în contextul în care tatăl său a luptat împotriva naziștilor fasciști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Totuși, președintele Rusiei a preferat să nu precizeze ce i-a răspuns Zelenski.

„Tatăl său a luptat împotriva naziștilor fasciști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Am vorbit odată cu el despre asta. Am spus, Volodea, ce faci? De ce sprijini astăzi neonaziştii în Ucraina, în timp ce tatăl tău lupta împotriva fascismului? A fost un soldat din prima linie. Nu vă voi spune ce a răspuns. Acesta este un subiect separat și cred că este incorect să fac asta. Dar, în ceea ce privește libertatea de alegere, de ce nu”, a menționat Putin.

„Vestul condus de SUA îi sprijină pe cei care se opun Rusiei”

Președintele Rusiei și-a exprimat convingerea că Zelenski este condus de frica față de naționaliști și cedează în fața influenței SUA, care se folosesc de oricine luptă împotriva Rusiei. Putin a menționat că Volodimir Zelenski a ajuns la putere cu ajutorul așteptărilor poporului ucrainean și promisiunilor de a conduce Ucraina spre pace.

Datorită acestor angajamente Zelenski a câștigat în mod covârșitor alegerile, astfel și-a trădat alegătorii, mai susține Putin.

„Când a ajuns la putere, după părerea mea, și-a dat seama de două lucruri. În primul rând, este mai bine să nu ne ciocnim cu neonaziştii şi naţionaliştii pentru că sunt agresivi şi foarte activi. Te poți aștepta la orice de la ei. Și în al doilea rând, Vestul condus de SUA îi sprijină și îi va sprijini întotdeauna pe cei care se opun Rusiei. Este benefic și sigur.

Așa că a luat poziția relevantă, în ciuda faptului că a promis oamenilor săi că va pune capăt războiului din Ucraina. Și-a înșelat alegătorii. Dar crezi că în acest moment, din februarie 2024, el are latitudinea, libertatea de a vorbi direct cu tine sau cu guvernul tău pentru a pune capăt acestui lucru, ceea ce în mod clar nu îi ajută țara sau lumea? Poate face asta, crezi?”, a punctat Putin.

CITEȘTE ȘI:

În ce scenariu ar ataca Putin Polonia / Vladimir Putin respinge „comportamentul expansionist”, în interviul cu Carlson

Putin atribuie OCCIDENTULUI responsabilitatea pentru tensiunile care au condus la invazia rusă în Ucraina

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?