EXPLOZIV. România post-coronavirus. Planul pus la cale de Klaus Iohannis și Ludovic Orban!

EXPLOZIV. România post-coronavirus. Planul pus la cale de Klaus Iohannis și Ludovic Orban!
Klaus Iohannis, președintele României
Publicat: 05/05/2020, 17:34

Mulți se întreabă cum va arăta țara după depășirea pandemiei de Covid-19. Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban pun la cale un plan de relansare economică, bazat pe măsuri concrete, în care investițiile publice vor juca un rol major.

Liderul de la Cotroceni a vorbit marți, 5 mai, despre obiectivul pe care l-a trasat Executivului – scopul principal al relansării economice a României trebuie să fie „creşterea masivă a investiţiilor publice în toate tipurile de infrastructură”.

Dacă până acum nu stârneau cine știe ce interes, de acum încolo se va pune un accent puternic pe produsele româneşti, dă asigurări șeful statului.

Un obiectiv fundamental al planului de relansare economică, la care lucrăm împreună cu Guvernul Orban, este creşterea masivă a investiţiilor publice în toate tipurile de infrastructură, de la cea energetică, la cea de transport şi de sănătate”, declară Klaus Iohannis, care spune că, de fapt, „vorbim, practic, de un proiect de reconstrucţie a României”.

În ce constă acest „ proiect de reconstrucţie”, ne lămurește chiar președintele țării: „Produsele româneşti de calitate reprezintă o resursă pe care o vom promova mult mai bine şi vom susţine investiţii semnificative în sectoare economice de interes strategic, cum sunt agricultura şi industria alimentară, securitatea energetică, dar şi sanitară”.

Iohannis a mai adăugat că Guvernul Orban a negociat cu Comisia Europeană ca toate fondurile nerambursabile disponibile la acest moment să poată fi redirecţionate cu prioritate către programele de sprijin pentru companii şi către proiectele mari de infrastructură de transport şi de comunicaţii.

În privința redeschiderii economiei, Klaus Iohannis afirmă că aceasta se va produce „gradual”, deoarece prioritate are protejarea sănătăţii cetățenilor.

Preşedintele Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri pe tema măsurilor de relansare economică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase