Falcă: Ponta a intrat în politică după ce a fost eliminat din servicii pentru integrarea în NATO

Falcă:  Ponta a intrat în politică după ce a fost eliminat din servicii pentru integrarea în NATO
Publicat: 14/10/2014, 15:12
Actualizat: 31/01/2019, 22:32

Președintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că Victor Ponta a intrat în politică după ce a fost „eliminat” din structurile de securitate, înainte de integrarea României în NATO.

„Anii 2001-2002 au fost anii în care serviciile române de informații au fost curățate de lucrătorii educați în spiritul rusesc, ca și condiție obligatorie pentru integrarea României în NATO. Atunci a apărut oportunitatea domnului Ponta de a intra în politică, fiind eliminat din structurile de securitate”, a spus Falcă.

Liderul ACL a adăugat că, în urma activității sale în SIE, Ponta nu ar fi agreat pe plan internațional.

„De activitatea domnului Ponta în cadrul SIE cred că se știe foarte bine atât la Washington, cât și la Moscova, iar din acest motiv el nu este prea agreat pe plan internațional”, a declarat Falcă.

El a spus că astăzi românii își pot da seama „de ce Victor Ponta este dependent de Dan Voiculescu, un om al Securității comuniste și cu legături în afacerile serviciilor din anii 1990”.

„Ponta este dependent de trecutul său, trecut șantajabil de anumite persoane. Acum ne mai dăm seama de ce a reacționat cu blândețe față de Lukoil, companie care se pare că a prejudiciat statul cu 230 de milioane de euro. Ne dăm seama de ce Klaus Iohannis este atacat de Ponta și de Firea cu munciuni, pentru că acest om, Victor Ponta, este omul format pentru destabilizare, este omul minciunii, care vinde tot pentru propriile interese”, a spus Falcă.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă „o ilegalitate constituțională” și „o incompatibilitate”, potrivit Constituției vechi.

Întrebat dacă faptul că Victor Ponta a fost și ofițer acoperit și procuror nu este o ilegalitate, președintele Traian Băsescu a spus că este „o ilegalitate constituțională”.

Băsescu a spus că la numirea Guvernului a întrebat telefonic dacă există ofițeri acoperiți în Executiv. „La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci când sunt instalări de guverne, pentru că mă obligă Constituția să-i numesc și n-am ce face. Dar atunci am întrebat telefonic. Mi s-a spus că nu este niciun ofițer acoperit, am închis subiectul, îmi veneau de la Parlament, oricum trebuia să-i validez. Și chiar mi-aduc aminte că am spus-o: Guvernul nu are niciun ofițer acoperit. Nu mi-a dat prin cap că ar fi rezerviști acoperiți”, a afirmat Băsescu, la Realitatea Tv.

„Oricum n-aveam ce să fac, pentru că pe votul Parlamentului eu nu pot respinge un guvern sau un prim-ministru”, a mai spus el.

Șeful statului a explicat că „neliniștea” i-a fost stârnită în momentul în care senatorul Valer Marian a făcut o interpelare privind calitatea de ofițer SIE a lui Victor Ponta. „Nu atât interpelarea, cât lipsa de răspuns și pe urmă discuțiile din presă”, a mai spus Băsescu.

Marți dimineață, la Iași, unde a participat la slujba de Sfânta Parascheva, premierul Victor Ponta a avut prima reacție la declarațiile lui Traian Băsescu, spunând că sunt „numai minciuni” și că președintele este „extrem de tulburat și frământat” și că „România nu mai trebuie să depindă de tulburările unei persoane”.

Premierul a mai spus că din 1995, când a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile de fiecare dată și și-a servit țara și va face acest lucru în continuare.

„În ce mă privește vă spun foarte clar și foarte sigur că după ce am terminat Facultatea de Drept, în anul 1995, și până azi sunt 20 de ani, de fiecare dată am respectat legile țării, mi-am servit țara ca magistrat, ca deputat, ca ministru și voi face la fel ca președinte al României”, a afirmat Victor Ponta.

El a mai susținut că Traian Băsescu se exprimă „într-un mod total inacceptabil pentru un președinte”, folosind această funcție și instituțiile pentru a o susține pe Elena Udrea.

Întrebat dacă este ceva adevărat din ceea ce a afirmat luni seară președintele Băsescu, premierul a afirmat: „Nu, sunt numai minciuni”.

Întrebat, de asemenea, de ce s-a referit Traian Băsescu la perioada 1997-2001, premierul a răspuns: „Nu știu, asta trebuie să-l întrebați pe dânsul”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani