• Publicat:
Politică

Fifor îl acuză pe Klaus Iohannis că blochează investițiile: Într-o Românie normală, cetățenii l-ar trimite acasă

Fifor îl acuză pe Klaus Iohannis că blochează investițiile: Într-o Românie normală, cetățenii l-ar trimite acasă
Secretarul general al PSD Mihai Fifor a afirmat că au trecut cinci zile de la decizia CCR privind conflictul dintre Guvern și Președinție, iar Klaus Iohannis încă blochează investițiile. El a adăugat că „într-o Românie normală cetățenii ar trimite acasă un astfel de președinte".

„Curtea Constituțională a stabilit că domnul Iohannis a blocat Guvernul și îl obligă să emită -de îndată-, adică imediat, decretele de desemnare a miniștrilor interimari. Sunt deja 5 zile de la decizia Curții și 26 de zile de când ar fi trebuit să facă numirile interimarilor. În tot acest timp, pe masa fără titular de la Ministerul Mediului, de pilda, zac șase proiecte de investiții pentru alimentare cu apă in valoare de 1,5 miliarde euro, din fonduri europene”, a scris Fifor, pe Facebook.

Vicepremierul a adăugat că din cauza lui Klaus Iohannis România ib=nvestește mai puțin.

„Din cauza blocajelor președintelui, România investește mai puțin, absoarbe mai puțini bani europeni si comunități întregi de români sunt private de la dezvoltare. Acesta e -președintele- care vă propune ironic -România normală-! Spun -ironic- pentru că într-o Românie normală, cetățenii ar trimite direct acasă un astfel de presedinte! Aveți ocazia să o faceți prin vot la alegerile din noiembrie!”, a mai scris Fifor.

Judecătorii CCR au constatat că Președintele României nu și-a executat în mod corect decizia de revocare, iar astfel șeful statului este obligat să îi revoce pe miniștrii. De asemenea Klaus Iohannis este obligat și să numească interimari, pentru a rezolva problema continuității Guvernului. Prin urmare, Klaus Iohannis trebuie să o revoce pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției.

 

Inchide