Firea, despre demisie: Mi s-ar părea normal să respectăm statutul. Să organizăm Congres foarte rapid / Nu vânez funcții, nu voi candida pentru o conducere interimară PSD

Firea, despre demisie: Mi s-ar părea normal să respectăm statutul. Să organizăm Congres foarte rapid / Nu vânez funcții, nu voi candida pentru o conducere interimară PSD
Publicat: 26/11/2019, 19:11

„Am auzit și această școală de gândire că în cazul în care actuala conducerea aleasă în Congres nu își va înainta demisia ar exista probabilitatea ca un coleg de al nostru să propună încetarea mandatului Biroului Permanent, prin demisia în bloc a vicepreședinților. Mie mi s-ar părea normal să respectăm statutul. Să organizăm un Congres foarte rapid, cât se poate de rapid. Colegii care se consideră valoroși și care vor obține sprijinul organizațiilor să candideze la poziția de președinte executiv, secretar și la pozițiile de vicepreședinte și în mod democratic să avem o conducere”, a spus Gabriela Firea, la sediul PSD.

Gabriela Firea: Să nu ne împărțim în două sau trei echipe, pentru că ne-ar fragiliza echipa

Gabriela Firea a declarat că, în urma CEx de marți seară, nu ar trebui ca PSD să se împartă în două sau trei echipe pentru că acest lucru ar fragiliza echipa social-democraților. Primarul general al Capitalei a precizat că nu trebuie repetate greșelile făcute în alte „epoci”.

„Cred că trebuie să avem grijă ca după ședința din această seară, echipia noastră să rămână unită, partidul să nu aibă de suferit. Să nu ne împărțim în două sau trei echipe, pentru că ne-ar fragiliza echipa noastră, care trebuie să rămână unită. Trebuie să ne reformăm, dar o reformă reală, adevărată, așa cum ne cer votanții noștri”, a afirmat Gabriela Firea, înaintea CEx al PSD de marți seara.

Ea a mai spus că nu a participat la întâlnirea de luni a lui Marcel Ciolacu cu liderii PSD ai organizațiilor județene, tocmai pentru a nu repeta greșelile trecutului.

„Nu am participat la nicio întâlnire organizată înaintea CEx, tocmai pentru că nu e bine să repetăm greșelile făcute în alte epoci. Am făcut apel la toți cei care m-au sunat să aibă grijă în primul rând de partid și pe urmă de noi, suntem pe planul doi, trei patru, să nu ne sfâșiem, să dăm mesaje pozitive, în special pe cei pe care i-am dezamăgit. Sunt mai multe variante să vedem care echipă va îndeplini sufragiile astfel încât să nu ieșim două grupări”, a conchis Firea.

Firea: Pentru o conducere interimară în PSD nu voi candida. Nu vânez funcții

Gabriela Firea a declarat, marți seară, că nu va candida la funcția de președinte interimar al PSD, dacă Viorica Dăncilă va demisiona. Ea a adăugat că „nu vânează funcții și privilegii”.

„Pentru o conducere interimară nu voi candida, în cazul în care se va pune această discuție în CEx. Nu voi merge pe această idee. Pentru Congres analizez. Voi discuta cu colegii mei din Ilfov. Pentru o funcție interimară nu. Nu vânez funcții, privilegii. Pentru Congres, mă voi gândi”, a spus Viorica Dăncilă, la intrare în sediul PSD.

Ea a subliniat că un Congres în PSD ar trebui să se organizeze cât mai rapid.

„Cât mai repede, pentru că orice zi întârziere, orice săptămână întârziere, și în care publicul ne vede discutând în camere separate, acest lucru nu ne fac bine și nu putem să spunem că vom reforma”, a completat Firea.

Social-democrații s-au reunit, marți seară, la sediul din Kiselef,, în Comitet Executiv Național. Viorica Dăncilă încă nu a ajuns.

Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu Viorica Dăncilă, luni, pe care ulterior a anunțat-o pe Facebook și i-a comunicat că se va întâlni cu liderii organizațiilor județene. Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că Viorica Dăncilă ar fi acceptat să demisioneze de la șefia PSD, în schimbul unul loc pe lista la alegerile parlamentare și șefia organizației de femei.

Marcel Ciolacu ar vrea să preia interimar șefia partidului, iar Paul Stănescu interimar pe cea de secretar general al PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații