Firea, despre prezidențiale: Nu aș fi de acord ca PSD să arunce un „iepure” în cursa prezidențială, un candidat fără șanse

Redactor:
Politic
Firea, despre prezidențiale: Nu aș fi de acord ca PSD să arunce un „iepure” în cursa prezidențială, un candidat fără șanse
Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat că nu ar fi sub nicio formă de acord ca PSD să arunce „un iepure" în cursa prezidențială sau un candidat fără șanse. Întrebată dacă nu exclude o candidatură, aceasta a spus că nu știe momentan și nu poate anticipa.

„Eu nu am fost certată cu pesediștii sau cu PSD. Sunt membru PSD, chiar dacă am fost dată afară la un moment dat din toate funcțiile politice. Sunt membru PSD și îmi doresc un candidat PSD la alegerile prezidențiale, pe care îl voi susține din tot sufletul. Sub nicio formă nu aș fi de acord ca PSD să arunce un «iepure» în cursa prezidențială sau un candidat fără șanse, care să facă ușoară lupta candidaților de pe dreapta”, a declarat Gabriela Firea joi, la Antena 3.

Chestionată dacă nu exclude o candidatură la prezidențiale, edilul general al Capitalei a răspuns: „Nu știu momentan. Nu putem anticipa, doar vă spun că voi face aceste clarificări săptămâna viitoare”.

Ea a adăugat că va comunica intențiile ei către mass-media în ceea ce privește palierul politic și administrativ.

„Săptămâna viitoare îmi reiau activitatea, atât la primărie, cât și activitatea politică, și voi organiza o întâlnire cu presa și voi comunica intențiile mele pe toate palierele, atât politic, cât și administrativ. Îmi voi asuma acele decizii pe care le voi lua, așa cum am făcut-o de fiecare dată”, a conchis Firea.

Liderul PSD Slatina, Emil Moț, crede că social-democrații nu ar trebui să mai piardă timpul cu „experimente și încercări”, ci să maximizeze cea mai bună variantă, care este, în opinia sa, Gabriela Firea. „Să o convingem să candideze”, spune primarul Slatinei.

Viorica Dăncilă a spus, joi la DC News, că dacă PSD îi va solicita să candideze la alegerile prezidențiale, va accepta ce spune formațiunea și nu va da înapoi. Ea a menționat însă că opțiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

Până acum și-au anunțat intenția de a candida la prezidențiale Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu ar dori să fie candidatul coaliției la alegerile prezidențiale. PSD ia în calcul și un prezidențiabil din afara partidului.

PSD va avea Congres pe 3 august pentru alegerea prezidențiabilului.

 

Inchide