Firea, după acuzațiile liberalilor pe tema bugetului: Am găsit dezastru la Primăria Capitalei. PNL a lăsat în urmă datorii imense, subvenții neplătite și șantiere încremenite luni de zile

Firea, după acuzațiile liberalilor pe tema bugetului: Am găsit dezastru la Primăria Capitalei. PNL a lăsat în urmă datorii imense, subvenții neplătite și șantiere încremenite luni de zile
Publicat: 24/03/2017, 19:32
Actualizat: 07/06/2018, 01:31

„Aceste atacuri reprezintă un exercițiu de ipocrizie și politicianism, o încercare disperată a unor politicieni care nu au nici măcar o vagă idee despre cum se întocmește un buget de a aruncă noroi asupra unei administrații care se încăpățânează să performeze în ciuda nenumăratelor piedici și calomnii cu care se confruntă. Să nu uităm că PNL și fostul PDL au condus Capitală în ultimii ani, având o majoritate confortabilă în Consiliul General și un primar general interimar, Răzvan Sava. Ei sunt responsabili pentru faptul că în Capitală, timp de peste un an, nu s-a mai făcut nimic concret pentru bucureșteni în afară unor acțiuni de tip „pârjolit câmpuri și otrăvit fântâni”, iar majoritatea proiectelor de investiții aflate în derulare la acea dată au fost blocate. Atunci când am preluat mandatul de Primar General, am găsit dezastru la Primăria Capitalei: PNL a lăsat în urmă datorii imense, subvenții neplătite și șantiere încremenite luni de zile. Tot PNL a contribuit din plin și la dezastrul din cele două regii ale Municipalității, RADET și RATB, prin căpușarea lor și prin susținerea unui management neperformant. Prin proiectele pe care le-am propus spre aprobare Consiliului General al Municipiului București am deblocat administrația și am pus-o pe baze sănătoase”, susține Gabriela Firea în cadrul unui comunicat de presă.

Reacția sa vine în contextul în care liberalii au criticat, vineri, bugetul Capitalei pentru anul 2017, afirmând că Primăria Generală „spoiește”, nu rezolvă marile probleme și arată modul „pompieristic” al Gabrielei Firea de a conduce orașul, susținând că cele cinci miliarde de lei vor aduce bucureștenilor beculețe, statui și străduțe peticite.

„Problema bugetului (…) nu este că umple cu tot felul de proiecte foarte puțin utile acest buget, ci că nu are o direcție clară de investiție, de dezvoltare. Este vraiște. Bugetul Capitalei nu rezolvă nimic din problemele mari ale Bucureștiului, ci doar spoiește totul. Nu neapărat alocările pentru cele 44 de biserici reprezintă o problemă, nici măcar cei 850 de milioane de lei pe activități culturale, religioase, care unele sunt absolut necesare, altele sunt tot felul de festivaluri și de evenimente care nu fac altceva decât să creeze un cadru în care doamna Firea să mai arunce cu bani de promisiuni sau să se autoiluzioneze cât de bine merge Bucureștiul. Problema este că după ce se cheltuie și acești bani, aproape 5 miliarde de lei în anul 2017, problemele Bucureștiului o să rămână la fel, tot cu pierderile enorme din rețeaua de termoficare, tot cu aglomerația din trafic, tot cu infrastructura făcută praf”, a declarat secretarul general interimar al PNL, europarlamentarul Cristian Bușoi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase