Firea își continuă meciul cu Grindeanu. „Eu am fost aleasă de bucureșteni, Grindeanu a fost învestit de PSD”

Redactor:
Firuta Flutur
Firea își continuă meciul cu Grindeanu. „Eu am fost aleasă de bucureșteni, Grindeanu a fost învestit de PSD”
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că nu a discutat cu premierul Sorin Grindeanu despre problemele ridicate în relația Primăria Capitalei - Executiv, precizând, totodată, că ea a fost aleasă de bucureșteni, în timp ce șeful guvernului a fost învestit.

„Domnul prim-ministru nu m-a căutat. Îmi pare foarte rău că nu a dat niciun mesaj pentru bucureșteni, câtă vreme am ridicat câteva dintre problemele și obstacolele în relația Primăria Generală-primării de sectoare-câteva ministere. (…) Eu am fost aleasă de bucureșteni, domnul Grindeanu a fost învestit de către Partidul Social Democrat și coaliția PSD-ALDE să ocupe această funcție, nu a fost ales de toată lumea să fie prim-ministru și cred că românii din București meritau un mesaj din partea domniei sale. În loc de acest mesaj de susținere a problemelor Capitalei, în loc de acest mesaj de susținere a problemelor Capitalei și de încercare de rezolvare a acestora, a trasmis faptul că e membru de partid de peste 20 de ani, ceea ce e îmbucurător, nu ne batem în carnete de membru de partid, chiar dacă eu sunt un membru mai noi, ci în realizări pentru cetățeni”, a declarat primarul general al Capitalei, la Digi 24.

Întrebată dacă se ia în calcul în PSD înlocuirea premierului Sorin Grindeanu, Gabriela Firea a răspuns: „În PSD și coaliția PSD-ALDE se vorbește foarte serios despre analiza care se realizează, acest grup de lucru e condus de Tăriceanu și Dragnea, iar rezultatul și raportul acestei analize va fi prezentat în circa două săptămâni de cei doi președinți. Eu nu am solicitat niciodată demisia sau demiterea Cabinetului, remanierea sau demiterea premierului. Am solicitat schimbarea modului de lucru și un respect mai mare față de bucureșteni și de Primăria Capitalei și cele de sector”.

Premierul Sorin Grindeanu a răspuns miercuri seara, criticilor venite atât din partea opoziției cât și din interiorul PSD, spunând că „nimeni nu e perfect” și că „loc de mai bine este tot timpul”, făcând astfel referire la activitatea guvernului pe care îl conduce.

„Treaba noastră e să facem treabă acolo. E loc de mai bine? Tot timpul. Nimeni nu este perfect, dar, totodată, sunt lucruri care s-au făcut în aceste luni. Sunt lucruri pe care nu noi le spunem, sau cei care ne susțin din țară. Sunt recunoscute aceste lucruri și pe plan internațional și am vorbit mai devreme despre ele. De îmbunătățire de activitate guvernamentală, tot timpul se poate a se face aceste lucruri mai bine. Important e ca dialogul să fie unul constructiv și nu să ma gasiți în postura unui prim ministru care dă replica la diverși care spun anumite lucruri”, a declatrat premierul Sorin Grindeanu la Antena 3.

Premierul a evitat să dea o replică la declarațiile făcute miercuri de președintele executiv al PSD Nicolae Bădălău.

„Rolul meu este să fiu prim ministru. Nu o să dau replici pe această temă. Treaba mea, ca prim ministru este să guvernez, împreună cu echipa pe care o conduc. Eu nu am văzut declarațiile domnului Bădălău și chiar dacă le vedeam, nu intram în a da replici. Ceea ce mă interesează pe mine și pe partidul social democrat este să guvernăm și să punem în aplicare programul de guvernare”

Președintele executiv al PSD Nicolae Bădălău a declarat miercuri că partidul „nu se grăbește” să meargă la Cotroceni cu un nou guvern, însă PSD este pregătit în orice moment pentru înlocuirea premierului Sorin Grindeanu sau a oricărui ministru din cabinet. Liderul PSD Liviu Dragnea a fost solicitat, miercuri, să comenteze scenariul descris de președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, privind schimbarea întregului Guvern, el arătând că Bădălău este un foarte bun scenarist, fiind și foarte informat.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide