Firea și Predoiu s-au aliat pentru o seară. Cum l-au atacat pe Nicușor Dan

Firea și Predoiu s-au aliat pentru o seară. Cum l-au atacat pe Nicușor Dan
Publicat: 25/05/2016, 00:39

După ce candidatul USB Nicușor Dan i-a întrebat pe contracandidații săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea și Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluții asemănătoare în materie de termoficare „pentru că sunt cele corecte”.

„Cele afirmate aici și de mine și de domnul Cătălin Predoiu sunt reale. Noi suntem singurii candidați din acest platou care ne-am întâlnit cu managementul și sindicatele din RADET, prin urmare cunoaștem, stăpânim cât se poate de bine lucrurile și desfășurarea evenimentelor de la RADET și am propus soluții aș spune asemănătoare pentru că acestea sunt cele corecte”, a spus Firea.

Predoiu i-a cerut Gabrielei Firea să convingă PSD să sprijine un proiect de lege al primarului general prin care să schimbe radical cadrul legislativ în care funcționează RADET, iar candidatul PSD a acceptat.
Gabriela Firea a explicat că situația de la RADET e complicată și a făcut o schemă cu centralele.

La rândul său, Cătălin Predoiu a susținut că sunt trei centrale și că mai are ELCEN unele, dar că numărul de centrale din București nu este relevant.

„Domnul Nicușor Dan ne pune întrebarea pe care i-a pus-o Denise Rifai și la care n-a știut să răspundă și a aflat acolo că-s patru cu trei. Concetrați-vă dumneavoastră pe viziunea orașului și pe cifre care n-au niciun sens. RADET are trei centrale și mai sunt pe lângă astea cele ale ELCEN-ului. Asta credeți că este important pentru un primar general? Și dacă-s patru și nu-s trei, asta credeți că este important?”, a atacat Predoiu.

Nicușor Dan a replicat că RADET are 47 de centrale și că 33 au fost refuncționalizate.

„Dacă este așa, de ce n-ați corectat-o pe doamna Rifai care v-a pus aceeași întrebare și v-a corectat, v-a dat cifra pe care v-am dat-o și eu? De ce ați tăcut în emisiune? Care e adevărul pe care îl îmbrățișați pentru că se pare că aveți două tipuri de mesaje…”, a punctat Predoiu.

Firea a afirmat că ea și Predoiu nu sunt la școală să fie scoși la catedră și să spună Nicușor Dan că au greșit o virgulă, fiind ameni responsabili cu programe de guvernare și soluții. „Aici nu suntem elevii scoși la tablă de domnul diriginte care ne spune că am greșit o virgulă, că pe urmă îi scoatem și noi pe aceia care ne scot la tablă la materia la care ne pricepem noi mai bine”, a concluzionat Firea.

„Fiți decent, domnule Nicușor Dan, dumneavoastră aveți două tipuri de mesaje, dumneavoastră sunteți un om cu două fețe și practicați acest lucru permanent”, l-a acuzat și candidatul PNL.

După pauză, liberalul a revenit și a spus că s-a informat și că tehnic RADET are două centrale.

„Într-un fel toți am greșit și cetățenii trebuie să știe lucrurile acestea – când greșește primarul trebuie să știe. Tehnic, riguros răspunsul e că sunt două centrale”, a conchis Predoiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase