Firea, un nou episod din „războiul” cu Tudose: „Jignește colegii de partid, iar cu un grup minoritar se poartă foarte frumos”

Redactor:
Adrian Ilie
Firea, un nou episod din „războiul” cu Tudose: „Jignește colegii de partid, iar cu un grup minoritar se poartă foarte frumos”
Mai multe pe gandul.info

Președintele PSD București, Gabriela Firea, a precizat că nu a spus că Mihai Tudose ar intenționa să preia conducerea partidului ci doar că se comportă ca și cum ar vrea să o facă.

„Eu am afirmat că domnul prim-ministru se comportă ca și cum ar dori pentru că doar domnia sa știe ce-i în sufletul și în mintea domniei sale. Nu putem face afirmații extrem de exacte cu privire la o persoană sau alta. Eu am spus că pare pentru că, pe de o parte, îi jignește pe colegii de partid printre care mă număr și eu, iar cu un grup minoritar se poartă foarte frumos, aș zice eu discriminator, în încercarea consolidării unei poziții. Mai departe Dumnezeu știe și viața politică ne va demonstra care este adevărul”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a spus că este posibilă convocarea unei ședințe a conducerii PSD în care disputele din partid să fie tranșate. „Poate că în zilele următoare va fi o ședință, Comitet Executiv sau Birou Permanent, în care vom spune cu toții, cu sinceritate, tot ce avem de comunicat, iar într-o democrație majoritatea își impune punctul de vedere, dar după ascultarea tuturor opiniilor”, a spus Firea.

Totodată, ea a dezmințit o afirmație făcută la același post de către europarlamentarul Cătălin Ivan, potrivită căruia Firea ar dori să devină președintele PSD. „Vă spun că singura sursă credibilă sunt doar eu. Eu știu dacă aceste lucruri sunt adevărate sau nu și vă spun pe cuvânt de onoare că sunt neadevărate și ceea ce a afirmat domnul Ivan și toate speculațiile pe surse din aceste zile. Sînt parte a unei campanii menite să mă defăimeze, a înfățișa publicului o altă percepție că, în loc să mă ocup de problemele Capitalei, sunt într-o campanie pentru preluarea PSD. Este fals”, a afirmat Firea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, sâmbătă, că premierul Mihai Tudose a ales o manieră incorectă și necolegială de a o „admonesta public” pentru organizarea Târgului de Crăciun din Piața Victoriei, ea precizând că s-ar fi așteptat să îi spună aceste lucruri telefonic sau la o întâlnire.

„Domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, consider eu, și necolegială, de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituțiile din subordinea Primăriei. Mă așteptam, dacă avea ceva de comunicat și o opinie, colegial, să-mi dea un telefon sau să solicite o întâlnire. Sper ca din acest moment domnul prim-ministru să înțeleagă faptul că o manieră colegială și corectă de comunicare cu noi, colegii săi – încă colegii săi – trebuie să fie una directă, nu cu apropouri, insinuări prin presă”, a spus Firea, sâmbătă, la Antena 3.

Precizarea a fost făcută după ce premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că amplasarea unui Târg de Crăciun în Piața Victoriei nu este „cea mai inspirată decizie”, afirmând că și primarul general, Gabriela Firea, va înțelege acest lucru.

Inchide