VIDEO | Florin Cîțu: Am luat act de decizia PSD. Problema este că avem două partide care vor să dea primul premier în rotativă

Publicat: 17/11/2021, 20:04
Actualizat: 17/11/2021, 20:12

Premierul interimar Florin Cîțu, a declarat miercuri, că blocajul din acest moment din discuțiile pentru formarea Guvernului survine de la faptul că PNL și PSD vor să dea primii premierul în sistemul rotativ, care a fost votat marți în BEx.

„Am luat act de decizia PSD, cu propunerea de premier în persoana lui Marcel Ciolacu. Problema nu este numele premierului ci faptul că avem două partide care vor să dea primul premier în rotativă. După ce vom termina negocierile, vom vorbi și despre premier”, spune Cîțu.

Florin Cîțu s-a arătat deranjat de atitudinea celor de la PSD care au pus condiția ca actualul premier să nu mai fie desemnat pentru viitorul guvern.

„Spre deosebire de PSD,PNL nu pune condiții. În acest moment problema este cine vrea sa fie primul în funcția de premier. Vom negocia în continuare.

El a subliniat că mandatul cu care va merge în continuare la negocieri cu PSD, rămâne cel votat marți în BEx, acela de merge cu premier rotativ, dar PNL să dea primul premier.

„Acum avem doar acest mandat din BEX, noi, cei din PNL, am propus să fim primii”, a mai spus premierul.

Liderul PNL spune că este necesar să se ajungă la o soluție pentru a merge în fața președintelui Klaus Iohannis cu o propunere clară de premier.

„Trebuie sa găsim o soluție să mergem cu o singură propunere de premier la Cotroceni.

Întrebat de ce PNL nu a făcut o propunere clară de premier, așa cu au făcut cei de la PSD, Florin Cîțu a avut declarații contradictorii, afirmând în primă fază că „oricine din partid poate fi propus premier”, după care a spus că decizia liberalilor este clară și vor merge cu președintele partidului ca propunere de prim-ministru.

Premierul interimar, Florin Cîțu, a declarat la ieșirea, de la şedinţa Biroului Executiv (BEX) al PNL, s-a au votat cu o largă majoritate ca şefia guvernului să fie deţinută prin rotaţie de PNL şi PSD, dar primul premier să fie liberal.

„S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri, cu primul premier de la PNL”, a declarat Florin Cîțu.

„Nu s-a votat flexibilizarea numelui de premier din partea PNL. Nu s-a discutat în această seară un alt nume pentru poziția de premier”, a declarat Cîțu.