VIDEO | Florin Cîțu: Ludovic Orban a ales un mod foarte urât să iasă din politică

Publicat: 19/08/2021, 22:47
Actualizat: 20/08/2021, 08:50

Premierul Florin Cîţu, s-a arătat deranjat de declarațiile făcute în spațiul public, în ultima vreme de contracandidatul său la funcția de președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, catalogând iesirile acestuia drept „un stil vechi de a face politică”. Cîțu ţinut să precizeze că el si-a atacat niciodată colegii de partid sau pe cei din coaliţie şi consideră că în felul acesta, Orban „a ales un mod foarte urât să iasă din politică”.

„Aş vrea doar… ştiu, poate mă mai întrebaţi despre declaraţiile domnului Orban, din ultima perioadă, şi nu aş vrea să le comentez. Aş vrea să spun doar un singur lucru: m-am uitat în ultima perioadă la aceste declaraţii şi cred că domnul Orban a ales un mod foarte urât să iasă din politică. În rest, nu aş mai vrea să comentez declaraţiile domniei sale”, a declarat Florin Cîţu.
Premierul a declarat că în campania electorală pentru șefia PNL, mesajul a fost construit în jurul ideii de liberalism și cum va influența această idee viitorul României.
„Campania mea a fost o campanie în care am vorbit despre viitorul României, despre liberalism, despre o Românie liberală, despre oameni liberi, despre un PNL în care membrilor să nu le mai fie ruşine că sunt membri ai PNL”, a afirmat Cîţu.
Florin Cîțu a afirmat că nu este adeptul unei campanii „pe stil vechi”, făcând referire la atacurile din partea lui Orban și a susținătorilor acestuia, care au ieșit cu declarații și „dezvăluiri bombă”, pentru a încerca să câștige capital electoral.
„Este un stil de a face politică vechi, care va dispărea din România. Dacă vă uitaţi la campania pe care am făcut-o este o campanie pozitivă. (…) acest tip de campanie cu acuzaţii, cu dezvăluiri bombă şi aşa mai departe fac parte dintr-un tip de campanie veche care în România, prin anii ’90, făcea deliciul tuturor, este tipul de campanie care i-a făcut pe foarte mulţi dintre oameni să nu mai voteze. Eu nu sunt adeptul acestui tip de campanie”, a explicat Florin Cîţu.
Întrebat ce anume l-a determinat să candideze la şefia PNL, Cîţu a afirmat: „Lucrurile cred că s-au întâmplat natural, din momentul în care am intrat în politică. Din momentul în care am intrat în politică am luptat pentru liberalism (…) Cred că tot parcursul meu politic m-a dus în această direcţie. M-am luptat cu PSD cred din primul moment şi am păstrat PSD inamicul numărul unu. Niciodată nu am atacat PNL, niciodată nu am atacat un coleg din PNL, nu atac colegi din coaliţie, inamicul meu este PSD”.
Întrebat de ce a ezitat să anunțe mai devreme intenția de a candida pentru șefia PNL, premierul a afirmat: „Am şi eu o strategie de comunicare pe care nu pot să o dezvălui de fiecare dată”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase