Florin Cîțu, despre lupta cu Ludovic Orban pentru șefia PNL: „Este o competiție care începe acum și din care PNL va ieși mai puternic”

Florin Cîțu, despre lupta cu Ludovic Orban pentru șefia PNL: „Este o competiție care începe acum și din care  PNL va ieși mai puternic
/ Mediafax Foto / Eduard Vînătoru
Publicat: 01/06/2021, 10:27
Actualizat: 01/06/2021, 11:26

Premierul Florin Cîțu a spus, la Digi 24, întrebat ce nemulțumiri are legat de modul în care Ludovic Orban a condus partidul, că a intrat în lupta pentru șefia Partidului Național Liberal pentru că are convingerea că se poate mai bine și crede că el este ”omul care poate să ducă PNL în următoarea etapă”.

”Eu zic că se poate mai bine, întotdeauna se poate mai bine, iar faptul că vreau să preiau această responsabilitate arată că eu cred că lucrurile pot să meargă mai bine. Au mers bine, dar pot să meargă și mai bine. De fiecare dată se poate mai bine”, a mai spus primul-ministru.

Florin Cîțu a adăugat că singurii care vor să pice Guvernul și PNL sunt ”dușmanii noștri, iar noi, PNL, nu vom da satisfactie dușmanilor noștri”.

Întrebat în ce relație este cu Ludovic Orban, premierul a spus că nu sunt tensiuni între ei, deși acum sunt contracandidați la șefia PNL.

„Din momentul în care am preluat această guvernare, m-am concentrat pe guvernare. Ceea ce spun că fac, am făcut. Am spus că economia își va reveni cel mai rapid și că va fi cea mai rapidă revenire a economiei din ultimii 30 de ani, avem ce-a mai mare creștere din Uniunea Europeană. Am spus că vom trece cu bine peste această pandemie, am trecut. Primele relaxări din Europa au fost în România (…) lucrurile pe care spun că le fac, le fac ”, a mai spus prim-ministrul Florin Cîțu.

Florin Cîțu a răspuns și atacului președintelui PNL Sector 3, Antonel Tănase, unul dintre susținătorii lui Ludovic Orban, care a spus că premierul a adunat „lichele” și „șmecheri”, afirmând că “nu te poți numi un om nou, un om care o ia de la capăt într-un nou proiect politic, dacă tot ce ai făcut până la noul proiect a fost să ștergi pantofii pentru putere, să te guduri pentru cinci minute la știri, să lingușeșți, să cerșeșți poziții, să juri loialitate când nu ți-a cerut-o nimeni, să faci compromisuri ca să pari relevant”.

“Este trist să vezi că un coleg vorbește despre proprii colegi așa. În PNL, eu nu aș fi de acord cu așa ceva și am să vorbesc cu domnul Tănase, să îi spun că nu este un mod corect de a-ți trata colegii . Din astfel, din opinii spuse public câștigă doar PSD, nu câștigă Partidul Național Liberal”, a spus Florin Cîțu.

„Am încredere că liberalii sunt oameni responsabili, care își respectă colegii”, a adăugat premierul, la Digi 24.