„Foarte trist” că a pierdut „un ministru foarte bun”, Dragnea nu-l mai vrea pe Țuțuianu nici la Comisia SRI. „Discuția privată” a șefului PSD cu fostul ministru al Apărării

„Foarte trist că a pierdut „un ministru foarte bun, Dragnea nu-l mai vrea pe Țuțuianu nici la Comisia SRI. „Discuția privată a șefului PSD cu fostul ministru al Apărării
Publicat: 06/09/2017, 15:30
Actualizat: 06/09/2017, 19:07

„Sunt foarte supărat, foarte trist că am pierdut un ministru foarte bun, care se pare că a fost victima unei greșeli de comunicare sau nu, nu știu dacă a fost neapărat o greșeală de comunicare și nu neapărat din partea lui. Nu există niciun fel de temeri, de motive pentru care salariații din MApN să își facă probleme că ar putea să nu își primească drepturile salariale”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat când a aflat de comunicatul publicat pe site-ul Ministerului Apărării, Dragnea a răspuns că în timp ce se afla cu premierul Mihai Tudose și cu Marcel Ciolacu, la masă, a aflat de știre.

„M-au invitat la prânz, cam târziu totuși după două luni și jumătate au lansat (n.r – invitația). Am acceptat, am fost și acolo, pe terasă, au început să apară știrile, a apărut și comunicatul, am discutat cu amândoi, i-am rugat să îl cheme și pe Țuțuianu și Mișa, să aibă o discuție foarte serioasă și să se gândească care sunt cele mai bune variante, eu spunându-i clar că dacă ajung la o concluzie, să mă sune și împreună să convenim”, a detaliat liderul PSD.

„L-am rugat pe Tudose să mă sune după ce discută cu ei doi și să ne punem de acord. Mi-a spus despre discuție, i-am spus că am aceeași părere: ministrul Țuțuianu trebuie să își asume demisia. E un gest pe care nu l-aș fi dorit, dar un asemenea comunicat nu putea să fie fără urmări pentru că a pus sub semnul întrebării credibilitatea noastră în rândul partenerilor din NATO”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă există mai mulți poli de putere în cadrul partidului pe care îl conduce, Dragnea a răspuns că astfel de afirmații „sunt niște nuvele și povestioare”.”Nu există așa ceva ‘poli de putere’. Niciun pol de putere. Există în PSD doar o structură statutară, unde se iau decizii”, a zis Dragnea.

Pe de altă parte, liderul PSD a declarat că nu îl va susține pe Adrian Țuțuianu pentru a rămâne în fruntea Comisiei SRI.

„De mai mult timp au început procedurile pentru înlocuirea lui de la Comisia SRI. Nu cred că cineva se putea gândi că poate să fie și ministru, și președinte al Comisiei”, a spus Dragnea.

Dragnea a precizat că a avut, astăzi, o discuție cu Țuțuianu, dar a refuzat să dea mai multe detalii, în acest sens.

„Am vorbit mai multe lucruri. A fost o discuție privată”, a spus Dragnea.

Premierul MihaiTudosea declarat, marți, la Antena 3, că România a fost pusă într-o situație delicată în fața aliaților din cauza comunicatului MApN legat de drepturile salariale ale angajaților,Tudoseprecizând că „au început să sune telefoanele”.

„Din nimic, dintr-o stare foarte stabilă (…) ne-am trezit pe site-ul Ministerului Apărării cu un comunicat, un fel de telegramă publică adresată către unități și subunități care spunea că nu mai sunt bani. Este o enormitate că nu sunt bani de salarii la armată. Așa ceva nu se face”, a spus primul-ministru.

Tudosesusține că au trebuit date explicații privind situația creată. „Mă întreb ce spuneau partenerii externi când văd că o armată aliată este în postura de a nu-și primii banii. Au început să sune telefoanele: «dom’le, dar chiar aveți o problemă?» «Nu avem nicio problemă.» (…) Este evident foarte dificil să explici așa ceva”, a declarat premierul.

Tudosea precizat că discuția pe care a purtat-o la Guvern cu miniștrii Apărării și Finanțelor a fost una „pe principiul «Ce v-a apucat? Nu sunt bani?» «Păi sunt bani»”.

Șeful Guvernului a spus că la MApN s-a intepretat greșit o recomandare a Ministerului de Finanțe privind efectuarea plăților către angajați.

„Acea alocație de hrană pe care o primesc militarii nu este normal și corect să se dea în prima jumătate a lunii pentru toată luna pentru că este o plată în avans și recomandarea Ministerului de Finanțe este ca acea plată să se dea la sfârșitul lunii. De aici încolo unii au înțeles altceva (…) De aici s-a solicitat demisia domnului ministru: cum poți să se ajungă de la așa ceva la acel gen de comunicat, să fie discuția de vineri și noi să aflăm din presă marți? Deci este o nebunie”, a mai spusTudose.

AdrianȚuțuianua declarat marți, la Antena 3, că a luat decizia să-și prezinte demisia în cadrul unei discuții pe care a avut-o cu șeful Guvernului și cu ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa. „Mi-am lăsat demisia pe masa premierului”, a spusȚuțuianu.

Ministrul a precizat că motivul este lipsa de comunicare în ceea ce privește drepturile salariale pe care trebuiau să le primească angajații MApN pe 15 septembrie. „Am recunoscut în fața premierului că am greșit că nu i-am comunicat în timp util”, a spusȚuțuianuadăugând că ar fi trebuit să explice și în fața presei decizia luată.

Întrebat cum a reacționat premierul la intenția de demisia,Țuțuianua precizat: „Mi-a spus că analiza o va face domnia sa. Hârtia demisiei este pe masa premierului”.

„Nu există haos, dacă rămân aici voi face ca lucrurile să nu se repete, dacă plec voi susține programul de guvernare din calitatea de parlamentar”, a mai spus ministrul la Digi24.

El a spus că întârzierea anunțată a fost doar o chestiune tehnică, de transfer dintr-o parte în alta a bugetului MApN, existând însă banii necesari pentru drepturile salariale ale salariaților ministerului, conform prevederilor legale.

„Există bani pentru că execuția bugetară este 72,71%. Ministerul de Finanțe a colectat toate propunerile de rectificare și avem răspunsuri pozitive la toate solicitările noastre. Nu există niciun fel de întârziere. Pe 15 septembrie se plătesc drepturile salariale aferente lunii august. În aceeași lună se plătesc drepturile la hrană și alte drepturi care există potrivit legii”, a spusȚuțuianu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu