Fost ministru al Finanțelor, despre nominalizarea lui Florin Cîțu în funcţia de premier: „A lăsat o situaţie economică foarte proastă!”

Fost ministru al Finanțelor, despre nominalizarea lui Florin Cîțu în funcţia de premier: „A lăsat o situaţie economică foarte proastă!”
Fost ministru al Finanțelor, despre nominalizarea lui Florin Cîțu în funcţia de premier: „A lăsat o situaţie economică foarte proastă!” / Sursă FOTO: Facebook - Ioana Maria Petrescu
Publicat: 10/12/2020, 15:58
Actualizat: 10/12/2020, 17:22

Un fost ministru al Finanțelor în Guvernul condus de Victor Ponta lansează un atac virulent împotriva lui Florin Cîțu, după ce a fost nominalizat pentru funcția de premier al României.

Ioana Petrescu, care a condus Ministerul Finanțelor când Ponta se afla la șefia Guvernului, este de părere că PNL-ul îi „recompensează” lui Florin Cîțu „o activitate și o atitudine iresponsabilă” prin nominalizarea în funcția de prim-ministru, potrivit antena3.ro.

„În primul rând, aş vrea să spun că nu înţeleg atitudinea PNL-ului de a recompensa o activitate şi o atitudine iresponsabilă din partea membrului lor, Florin Cîţu. Aici, voi aţi prezentat înainte două dintre aceste atitudini iresponsabile, una fiind legată de această comunicare foarte politicianistă care s-a întâmplat la Ministerul Finanţelor, pe care a menţionat-o şi Maria Toader înainte, acea plecare din Parlament în ultimul moment când a fost propus premier şi asta în timpul unei crize care îl descalifică să mai fie un prim-ministru propus în viitor, şi nu în ultimul timp, situaţia bugetară dezastruoasă. Deci, nu numai că suntem la un deficit de 7% din PIB în acest moment, dar, pur şi simplu, nu s-a întâmplat doar din cauza pandemiei, aşa cum le place celor de la PNL să spună”, a declarat Ioana Petrescu pentru sursa citată.

De asemenea, aceasta a readus în atenția publicului și deficitul bugetar de la sfârșitul anului 2019, după ce Guvernul PSD fusese demis.

Fost ministru al Finanțelor, despre Cîțu: „Nu cred că este normal să recompensezei astfel de atitudine”

„Această atitudine iresponsabilă legată de buget s-a întâmplat imediat după ce domnul Cîţu a preluat portofoliul Finanţelor, pentru că, dacă ne aducem aminte, la sfârşitul lui octombrie, anul trecut, deficitul era de 2,72% din PIB şi a ajuns la 4,6% până la sfârşitul anului. Nu exista nicio pandemie la momentul repectiv, deci, nu cred că este normal să recompensezei astfel de atitudine.

Acum, putem să fim optimişti şi să sperăm că restul Guvernului va fi format din oameni capabili, profesionişti, din toate aceste trei partide care negociază în acest moment, dar oricine care ştie un pic de muzică, ştie că dacă poţi să ai o orchestră foarte bună, dar dacă dirijorul este slab, atunci, nu va ieşi foarte bine. Putem să spunem că partea pozitivă a acestei nominalizări este faptul că domnul Cîţu nu va mai putea să dea vina pe greaua moştenire.

Ideea este că a lăsat o situaţie economică foarte proastă pe care trebuie să o ducă până la capăt. Din păcate, este posibil ca această atitudine de a se împrumuta la nesfârşit, să o continue şi din poziţia de prim-ministru.

Vreau să vă aduc aminte că datoria publică era la sfârşitul anului trecut de 35% din PIB şi a ajuns la 42,9% în septembrie 2020. Deci, vorbim de un salt impresionant, o datorie pe care a făcut-o domnul Cîţu cât a fost la Finanţe şi pe care o vom plăti noi, în anii următori. Nu am niciun dubiu că şi ca premier va face acelaşi lucru”, a mai susținut Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun