Fostul deputat Florin Popescu, supranumit ”baronul puilor”, condamnat definitiv la doi ani de închisoare

Fostul deputat Florin Popescu, supranumit ''baronul puilor'', condamnat definitiv la doi ani de închisoare
Publicat: 15/03/2016, 06:54

„Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de inculpatul Popescu Florin Aurelian și de persoana vătămată Ghaziri Rami împotriva sentinței penale nr.935 din 04 decembrie 2015 pronunțată de Înalta Curte de Casație si Justiție”, se arată în hotărârea instanței supreme. Astfel, fostul parlamentar a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, menținându-se decizia instanței de fond.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Florin Popescu la doi ani de închisoare și doi ani interzicerea unor drepturi, pentru folosirea influenței sau autorității de către o persoană cu funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în 27 iunie 2014, pe fostul deputat Florin Popescu, pe care l-au acuzat că, în 2012, folosindu-se de funcția de președinte al PDL Dâmbovița și vicepreședinte al partidului, l-a determinat pe Rami Ghaziri, denunțător în cauză, să-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei. Ulterior, Florin Popescu a distribuit puii alegătorilor din județul Dâmbovița, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012. În acea perioadă, Popescu a candidat și el pentru obținerea unui nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

Anchetatorii au arătat, în rechizitoriu, că în martie 2012, un intermediar i-a transmis denunțătorului că se apropie alegerile locale și trebuie să dea filialelor locale ale partidelor politice importante câte 250.000 de euro. Denunțătorul, susține DNA, i-ar fi răspuns că suma este prea mare, el fiind dispus să dea cel mult câte 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important.

„La sfârșitul aceleiași luni, inculpatul Popescu Florin Aurelian care, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2012, a candidat pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a organizat mai multe ședințe la sediul partidului, la care au participat atât persoane desemnate să coordoneze campania electorală în colegiile stabilite la nivelul județului, cât și candidații acestei formațiuni politice la funcțiile de primar. Cu acele ocazii, inculpatul le-a comunicat că, în perioada următoare, le va trimite alimente pentru a le distribui în scop electoral cetățenilor din localitățile, unde își depuseseră candidaturile”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanței.

În martie 2012, Florin Popescu s-ar fi dus la sediul firmei denunțătorului și i-ar fi cerut acestuia circa 50.000 – 60.000 kg de pui grill (60 – 80 de tone), precizându-i că o va distribui cetățenilor în scop electoral, lucru cu care acesta a fost de acord.

„S-a stabilit, în continuare, ca acea cantitate de pui să fie depozitată în camerele frigorifice ale unei alte societăți comerciale. În ziua de 5.04.2012, mai multe persoane, trimise de inculpatul Popescu Florin Aurelian, au încărcat în microbuze și transportat la diferite locații, întreaga cantitate de pui grill. Ulterior, toate produsele primite au fost ambalate în pachete și distribuite, în scop electoral, simpatizanților din localitățile în care membrii aceluiași partid candidau la funcția de primar”, se mai arată în rechizitoriu.

Într-un alt dosar, în 29 octombrie, instanța supremă a dispus achitarea lui Florin Popescu pentru conflict de interese și fals în declarațiile de avere. Procurorii Parchetului instanței supreme l-au acuzat pe fostul deputat că, în perioada în care a fost președintele CJ Dâmbovița, a semnat contracte de lucrări cu firma Procor, la care fusese acționar.

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dâmbovița și președinte al CJ Dâmbovița în mandatul 2008-2012. În decembrie 2012, Florin Popescu a obținut un mandat de deputat în Dâmbovița. Acesta fusese deputat și în mandatul 2004-2008. La începutul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a înscris în PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanșată acțiunea judiciară împotriva lui.

Florin Popescu a demisionat săptămâna trecută din Parlamentul României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația