Fostul deputat Luminița Iordache, trimisă în judecată pentru conflict de interese

Fostul deputat Luminița Iordache, trimisă în judecată pentru conflict de interese
Fostul deputat Luminița Iordache a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului instanței supreme, care o acuză de conflict de interese, întrucât în perioada 2009-2012 și-a angajat fiica la biroul său parlamentar.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a Luminiței Iordache, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conflict de interese, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție remis, luni, agenției MEDIAFAX.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Luminița Iordache, în calitate de deputat în Parlamentul României, a propus angajarea fiicei sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar și a avizat contractul individual de muncă al acesteia, din februarie 2009 până la sfârșitul mandatului. Fiica Luminiței Iordache ar fi obținut astfel 18.763 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaților.

Dosarul va fi judecat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În noiembrie 2013, Agenția Națională de Integritate a solicitat Parchetului instanței supreme să facă verificări în cazul Luminiței Iordache, după ce a constatat că aceasta a fost în conflict de interese.

Luminița Iordache, deputat în mandatul 2008-2012, a fost în PSD până în aprilie 2010, ulterior trecând la UNPR.

Inchide