Fostul deputat Mihail Boldea a fost eliberat

Redactor:
Corespondenti
Fostul deputat Mihail Boldea a fost eliberat

Fostul deputat Mihail Boldea, judecat pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro și arestat în martie 2012, a fost pus în libertate, în noaptea de vineri spre sâmbătă el fiind eliberat din Penitenciarul Galați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihail Boldea a părăsit Penitenciarul Galați la ora 23.55, a precizat purtătorul de cuvânt al unității de detenție, Simona Costache.

Fostul deputat Mihail Boldea a fost pus în libertate în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a respins un recurs al procurorilor DIICOT formulat la o decizie a Curții de Apel Iași.

În urmă cu o săptămână, magistrații Curții de Apel Iasi au emis, pentru a cincea oară consecutiv, o decizie prin care fostul parlamentar să fie judecat în libertate, iar procurorii DIICOT au făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, care vineri seară a respins recursul și a admis eliberarea lui Boldea, cu interdicția de a părăsi țara, până la pronunțarea unei sentințe în dosarul său.

Mihail Boldea a fost arestat preventiv în lipsă în 22 martie 2012 și încarcerat în 27 martie 2012, iar ulterior instanțele i-au prelungit succesiv măsura.

Boldea a fost trimis în judecată, în stare de arest, la sfârșitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galați, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Potrivit procurorilor, inculpații au acționat sub coordonarea liderului grupării – Mihail Boldea.

„Membrii grupării, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galați și Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curții de Arbitraj Galați, identificau terenuri și imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galați, proprietatea Consiliului Local Galați sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpații au utilizat hotărâri judecătorești falsificate sau pronunțate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunțate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terțe persoane, cumpărători de bună credință, modalitate în care obțineau beneficii financiare substanțiale”, precizau procurorii DIICOT.

Într-un alt dosar instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați., fostul deputat Mihail Boldea a fost deferit justiției, alături de șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în prezent suspendat din funcție, pentru șantaj, mită și spălare de bani.

Procurorii anticorupție de la Galați l-au trimis în judecată, în 21 octombrie, pe Mihail Boldea, deputat în Parlamentul României la data comiterii unor fapte și avocat în Baroul Galați, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de șantaj (14 fapte), spălare a banilor, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni de corupție, participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, ambele în formă continuată (câte 6 acte materiale), sustragere sau distrugere de înscrisuri și fals în declarații în formă continuată, se preciza într-un comunicat remis MEDIAFAX de Direcția Națională Anticorupție (DNA). Prejudiciul cauzat bugetului de stat în acest caz este de 21.786.710 euro, echivalentul a 76.608.608 lei, susțin anchetatorii.

Departamentul Corespondenți, [email protected]

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
NEWS ALERT Anunţ oficial. Data de la care masca nu mai este obligatorie pe plajă
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Secretul prin care Adrian Mutu a ajuns în fotbalul mare. Fost coleg: 'Ne uitam la...
Horoscop 7 mai 2021. Zodia care se reapropie de familie
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide