Fostul șef al Serviciului de Informații, George Maior, audiat marți în Comisia SRI

Fostul șef al Serviciului de Informații, George Maior, audiat marți în Comisia SRI
Publicat: 26/02/2018, 18:22
Actualizat: 27/02/2018, 08:58

„Am discutat partea de proceduri. A fost o discuție corectă, normală și foarte deschisă și este interesat să clarifice aspectele care îl vizează. Nu am discutat în detaliu, am spus că vom discuta și aborda subiectele discutate de cei care au venit la comisie, cele care sunt în spațiul public”, a declarat, în data de 2 februarie, Claudiu Manda, șeful Comisiei de Control SRI, după întâlnirea de o oră și jumătate cu George Maior.

La acea dată, jurnaliștii au fost ținuți departe de locul întâlnirii.

Fostul șef al Serviciului Român de Informații va fi audiat marți în comisia parlamentară.

Numele lui George Maior a fost invocat în mod repetat de către cei audiați în Comisia de Control al SRI cu privire la faptul că acesta avea cunoștință de implicarea în toate structurile ale serviciului.

Audierile în lanț au pornit după ce Daniel Dragomir, fost colonel SRI, a făcut dezvăluiri în fața membrilor comisiei despre modul în care a acționat Serviciul Român de Informații. El a vorbit despre „culoarele” din presă și justiție, adică practici prin care SRI ar fi influențat dosarele penale, în timp ce se baza pe o anumită susținere în media.

La acea vreme, Dragomir a prezentat și o listă cu 65 de nume, printre care 11 jurnaliști, 15 politicieni, 12 persoane din Justiție, care ar putea să confirme declarațiile sale.