Fratele lui Tokes candidează împotriva lui Marko. „Când într-adevăr poate să lupte pentru autonomie, atunci fuge ca elevii mei de la ore”

Fratele lui Tokes candidează împotriva lui Marko. Când într-adevăr poate să lupte pentru autonomie, atunci fuge ca elevii mei de la ore
Publicat: 29/10/2012, 16:35
Actualizat: 31/01/2019, 21:04

Tokes Andras, fratele lui Tokes Laszlo, candidează în Mureș, din partea PCM-PPMT, împotriva fostului lider UDMR Marko Bela, despre care spune că și-a pierdut credibilitatea, întrucât „a fugit ca și copiii de la ore” când pe ordinea de zi a Parlamentului a apărut proiectul de autonomie.

Tokes Andras, fratele europarlamentarului Tokes Laszlo, figurează ca și candidat din partea PCM-PPMT în Colegiul 2 Senat din Mureș, unde fostul președinte al UDMR Marko Bela încearcă să obțină un nou mandat de senator.

Fost consilier județean UDMR, Tokes Andras a părăsit Uniunea în urmă cu câțiva ani și s-a înscris în PCM, candidând din partea acestei formațiuni la șefia Consiliului Județean Mureș în 2008, când a obținut puțin peste cinci la sută din voturi.

Tokes Andras a declarat, luni, presei, cu ocazia înscrierii listei de candidați PCM-PPMT la Biroul Electoral Județean Mureș, că nu s-a gândit ce șanse are contra lui Marko Bela, dar că nu ar fi putut dormi liniștit dacă l-ar fi lăsat să fie unicul candidat al maghiarimii.

Tokes a susținut că Marko Bela și-a pierdut credibilitatea după ce a candidat cu sloganul „Împreună pentru autonomie” în 2008, iar în acest an „a fugit ca și copiii de la ore” când pe ordinea de zi a Parlamentului a apărut proiectul de lege privind statutul de autonomie al Ținutului Secuiesc.

„Candidez în Colegiul 2 (Senat), contra lui Marko Bela. Nici nu m-am gândit ce șanse (am), eu mă gândesc că după atâtea decepții ale alegătorilor, normal că am șanse contra domnului Marko – mai ales că dânsul a câștigat acum patru ani cu lozinca «Împreună pentru autonomie» și acum, împreună cu domnul Frunda, când era vorba la Parlament să voteze statutul autonomiei, a fugit ca și copiii mei de la școală de la ore. Păi ce credibilitate poate să aibă? Dacă are credibilitate după acest fapt, înseamnă că fiecare popor își merită șefii. Dacă așa aleg, eu n-am ce să fac. Nu vreau să spun mai mult despre credibilitatea actualilor conducători ai UDMR. Eu încerc să spun încă o dată: pe mine să nu mă conducă. N-aș putea să dorm bine dacă aș lăsa să fie singur candidat al maghiarimii domnul Marko, care acum patru ani spunea altceva și peste patru ani, când într-adevăr poate să lupte pentru autonomie, mă apucă râsul, atunci fuge, ca elevii mei de la ore. N-aș putea dormi liniștit”, a spus Tokes Andras.

El a amintit că a spus că se retrage din politică cât timp Szasz Jeno e președintele PCM, iar acum „s-a reactivat”, dat fiind că acesta a plecat.

Până la ora transmiterii acestei știri, Marko Bela nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere.

În urmă cu patru ani, Marko Bela și-a obținut mandatul de Senator în Colegiul 2 din Mureș cu peste 50 la sută plus unu din sufragii.

Toți candidații PCM Mureș vor candida sub sigla PPMT la alegerile parlamentare, lista comună a celor două formațiuni fiind înregistrată, luni, la Biroul Electoral Județean, în timp ce liderul PCM, Biro Zsolt, spune că membrii formațiunii care apar sub sigla PPMT nu sunt candidați ai PCM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern