Fugarul Ghiță, noi acuzații: Kovesi mi-a spus cum să adun probe împotriva lui Vântu. A vrut să-l doboare

Fugarul Ghiță, noi acuzații: Kovesi mi-a spus cum să adun probe împotriva lui Vântu. A vrut să-l doboare
Publicat: 03/01/2017, 09:47
Actualizat: 25/03/2019, 23:33

„Kovesi m-a abordat în clădirea SRI, numită K2, stăteam împreună la masă și mi-a spus că ascultându-l pe Vântu și-a dat seama că nu mai are finanțare și mi-a explicat cât de vulnerabil este Vântu și că va accepta să primească finanțare și să cedeze Realitatea TV. Am acceptat acest lucru, dânsa gândindu-se că va putea să îl doboare și că Realitatea va deveni o televiziune supusă ce va da știri laudative la adresa mai marilor zilei. Nu s-a întâmplat. Cu toate acestea, am semnat acel contract de management cu Vântu și am acceptat să finanțez Realitatea TV”, susține Sebastian Ghiță, în cea de-a treia înregistrare făcută publică de postul România TV.

Fostul parlamentar afirmă că Laura Codruța Kovesi este cea care i-a spus cum să adune probe împotriva lui Sorin Ovidiu Vântu.

„Au început fricțiunile dintre mine și Sorin Ovidiu Vântu, iar Laura Codruța Kovesi, stând la pândă, a luat în considerare că un dosar făcut pe baza acestor tensiuni să fie făcut de dânsa și a început să-mi explice cum și în ce fel pot fi conduse discuțiile cu Vântu ca să pară șantaj, amenințare sau să se încadreze la fapte penale. Am ascultat-o pentru că aveam o relație de prietenie și pentru că punea extrem de multă pasiune în dorința de a-l înfunda pe Vântu și nu am vrut să mă cert cu dânsa”, a mai afirmat Ghiță.

Acesta a prezentat și un mail care ar fi fost transmis de șefa DNA și consiliera acesteia în care i se spunea ce trebuie să facă mai departe.

„Doamna Kovesi mi-a sugerat și explicat cum să vin cu astfel de denunțuri și informații pe care dânsa să le interpreteze dorind să facă un dosar de renume care să o împingă spre vârful Ministerului Public, să preia conducerea DNA și să își consolideze cariera. V-am arătat mailul cucuveaua mov și Realitatea Tv, seria de bacnote trimise de mine pe mailul doamnei Kovesi să fie probă în dosar. În alt mail sunt următoarele fraze scrise de Laura Codruța Kovesi și consiliera ei, Dana Tițian: >. Kovesi îmi cerea practic documente care să îl acuze pe Vântu și să o ajute pe dânsa în acest dosar. Vine și îmi spune negru pe alb că dorește mai mult, că vrea un contract să se vadă că familia mea e amenințată, sau un supliment de contract la contractul de pază să justifice de ce am făcut plângerea. Eu știu cum au stat lucrurile. N-am crezut că ajutând-o se va schimba și va breveta modelul și va explica și altor procurori care se vor apuca de măsluit dosare”, susține Ghiță.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, în anul 2012, la un an de închisoare cu executare fiind acuzat că l-a șantajat pe Sebastian Ghiță. Potrivit acuzării, în perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin amenințare, pe Sebastian Ghiță să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunțarea unui contract cu scopul obținerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecința prejudicierii părții vătămate. Concret, constrângerea a fost realizată de către Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar prin amenințarea cu uciderea lui Sebastian Ghiță, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Ghiță mai susține, în cea de-a treia înregistrare de la dispariția sa, că presiunile din partea sistemului asupra lui au început la scurt timp după preluarea Realității TV. „Și-a dorit acest dosar pentru sistem să aibă televiziunea și după ce am ajuns acolo au început să mă preseze să nu mai apară cineva la știri, să apară alții, să dau afară jurnaliști, să îi aduc pe alții. Au inceput conflictele între mine și sistem și am cedat. L-au adus pe Elan Schwartzenberg și eu am mers să fac România Tv. Au crezut probabil că proiectul va eșua. Chiar dacă au existat meciuri, îi felicit pe cei de la Antena 3 că au rezistat presiunilor. Au existat aceleași lucruri, ca în cazul Realitatea, cu RCS-RDS și domnul Bendei, știu multe lucruri și poate într-o zi o să le povestesc. A fost un dosar măsluit și am dovezi. Ce au făcut cu Voiculescu, Vântu, Sârbu, Patriciu, Adamescu vor să facă acum cu mine, să distrugă România TV și să mă ducă la închisoare”

Într-o înregistrare anterioară, Ghiță declara că toate dosarele din media au fost măsluite și că fostul președinte Traian Băsescu i-a spus că are înregistrări cu modul în care s-a plănuit închiderea lui Dan Voiculescu. Totodată, omul de afaceri susținea că are informații despre modul în care „acest sistem represiv l-a executat pe Adrian Sârbu. Toate dosarele cu patroni de media au fost măsluite, aranjate”.

Fostul parlamentar a mai afirmat că aducerea lui Nicolae Popa din Indonezia s-a făcut cu un avion plătit de o firmă privată. ” O firmă de construcții din Ploiești, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducererea lui Nicolae Popa, fostul director FNI, din Indonezia. O firmă privată, la cererea statului român și a doamnei Kovesi, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI și aș vrea să o întreb pe Kovesi: Ce operațiune e asta? Suntem vinovați de spălare de bani? E doar dânsa? Doar eu? Am trimis noi polițiști în Indonezia?”

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă, în anul 2000, la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbușirea Fondului Național de Investiții, în urma căreia mai mult de 100.000 de români și-au pierdut banii investiți, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensații. Popa a fost adus în țară, din Jakarta, în anul 2011.

În cazul lui Sebastian Ghiță, procurorii anticorupție au înaintat, la finalul lunii decembrie, Instanței Supreme, o cerere de înlocuire a controlului judiciar, urmând ca judecătorii să decidă pe 5 ianuarie daca se vor emite un mandat de arestare în lipsă pe numele fostului deputat. Solicitarea a fost înaintată de procurorii anticorupție după ce Sebastian Ghiță nu s-a prezentat la sediul Poliției din Ploiești, în cadrul controlului judiciar, măsura preventivă fiind astfel încălcată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Samsung Galaxy A55 și A35 au fost lansate în România. Primele noastre impresii
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice