Gândul
  • Publicat:
Știri

Gabriela Firea: Am primit ameninţări că se va întâmpla ceva foarte grav în Bucureşti cu reţeaua de termoficare

Gabriela Firea: Am primit ameninţări că se va întâmpla ceva foarte grav în Bucureşti cu reţeaua de termoficare

Primarul general Gabriela Firea a declarat, luni seara, că înainte de cea mai mare avarie termică din ultimii 20 de ani, din Capitală, a primit ameninţări şi mesaje că ceva rău se va întâmpla în Bucureşti cu reţeaua de termoficare şi că se va da vina pe ea, pentru a pierde alegerile.

Gabriela Firea a declarat, luni seara, la Antena 3, că avaria termică din weekend a fost cea mai mare din ultimii 20- 30 de ani şi întreaga vină o poartă conducerea Elcen.

„Este cea mai gravă avarie care s-a petrecut din cele cunoscute până acum, în 20 – 30 de ani, niciodată în sistemul energetic nu s-a livrat agent termic la 120 de grade. Noi am solicitat 97-98 de grade şi Elcen a furnizat 119 grade, temperatură mai ridicată cu 21 de grade. Se ştia că această temperatură va sparge o magistrală importantă. CET Sud practic nu a mai putut suporta şi am avut cea mai mare avarie (…) Vreau să vă spun că nu avem nimic împotriva angajaţilor, nu ne războim cu angajaţii de la Elcen. Ei sunt ca şi noi nişte victime. Ne războim cu conducerea Elcen, asigurată de un membru PNL, cu conducerea Miniterului Economiei, asigurată de către ministrul PNL al Economie, Virgil Popescu şi (…) cred că nici premierul Orban nu e străin”, a spus Gabriela Firea.

Firea acuză că în cazul avariei care a lăsat sute de blocuri din Capitală fără apă caldă şi căldură a fost vorba de „un sabotaj industrial”.

Am convocat o conferinta de presa pentru a explica, cu graficele in fata, cum s-a produs sambata avaria majora care a lasat sectoarele 2 si 3 fara apa calda si caldura. Penelistii nu pot inventa vinovati la infinit, noi avem cifrele, ei minciunile. Aceasta a fost cea mai mare avarie din ultimii ani. Aproximativ 1 m2 de metal din conducta magistrală a fost dislocat în urma exploziei produsa de diferența de temperatură a agentului termic furnizat de ELCEN (companie condusa de PNL si aflata in subordinea Guvernului ), care a furnizat agent termic cu peste 20 de grade mai mare decât a solicitat Compania Municipala Termoenergetica.

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 10 februarie 2020

„Vă daţi seama atâta cinism, să vii cu o temperatură atât de ridicată, fapt nemaiîntâlnit până acum niciodată în istoria Radet şi să ştii sigur că vei sparge conductele şi vei lăsa mii de oameni fără căldură şi apă caldă. Nu e doar cinism. Este, de fapt, un război politic dus de fapt împotriva populaţiei. Este clar un sabotaj industrial, având toate elementele şi cu siguranţă DIICOT, pentru că eu cred că e de competenţa DIICOT, va merge şi va face o anchetă la faţa locului”, a mai spus Firea.

Primarul afirmă că înainte de această avarie, a primit ameninţări că ceva rău se va întâmpla cu reţeaua de termoficare din Bucureşti, pentru ca toată vina să cadă pe ea, pentru a pierde alegerile.

„Am primit mai multe ameninţări, am primit mesaje că se va întâmpla ceva foarte grav în Bucureşti cu reţeaua de termoficare pentru ca cetăţenii să dea vina pe mine şi PNL să aibă câştig electoral în Capitală, iar eu să pierd alegerile. Dacă este să pierd alegerile, în urma unei bătălii cinstite, nu este nicio problemă. Dar dacă este o bătălie necinstită, bazată pe şantaj, bazată pe sabotaj, pe cinism, pe pedepsirea cetăţenilor, cred că trebuie să luăm cu toţii măsuri”, a mai spus Gabriela Firea.

Primarul Gabriela Firea a anunţat că depune plângere pentru sabotarea sistemului de termoficare deoarece angajaţii ELCEN ar fi efectuat în mod intenţionat o avarie gravă, unde „s-a greşit cu 20 de grade mai mult”.

×

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Rectificarea bugetară, amânată. Ce decizii se află azi pe masa Executivului

Publicată de Gandul pe Joi, 2 aprilie 2020
Gândul LIVE!
Inchide