Gabriela Firea anunță că în PSD au intrat șapte parlamentari. Ce mesaj are pentru dezertori

Gabriela Firea anunță că în PSD au intrat șapte parlamentari. Ce mesaj are pentru dezertori
Publicat: 29/05/2018, 00:50

„Îi apreciez pe oamenii care știu să treacă împreună peste greutăți și nu dezertează, nu trădează. Nu este o foarte mare bucurie atunci când afli că parlamentari pleacă de la un partid la altul, dar, din nefericire, suntem puși în această situație. Foști colegi de ai noștri, care astăzi erau numai zâmbete, râsete, erau de o veselie generală ca se coalizează cu opoziția să dea jos un guvern PSD-ALDE. Este normal ca nici noi să nu stăm cu mâinile în sân privind la această tragi-comedie. Am această informație. Acum câteva zile, mai mulți parlamentari au semnat în biroul președintelui adeziunea la PSD. Eu știu de șapte, poate vor fi mai mulți. Domnul președinte (Liviu Dragnea -n.r.) va face aceste anunțuri mai concrete zilele următoare”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Vicepreședintele PSD a explicat că membrii care au ales să plece din formațiune și-au trădat alegătorii.

„Este regretabil pentru că parlamentarii care au plecat de la PSD au fost votați pe listele acestei formațiuni politice. Atunci, nu le-a fost nici jenă, nici rușine, nu au avut nici comentarii la adresa conducerii partidului, atunci au fost în această siglă de partid și în acel program de guvernare pe care unii l-au și prezentat în emisiuni sau pe Facebook. Acum, acest partid, care le-a oferit aceste poziții înalte și importante, acum nu mai e bună această formațiune politică. Nu este o trădare a noastră, ca foști colegi, ci mai degrabă, o trădare a votului românilor care au pus ștampila în casuța PSD, iar acum, acești oameni pleacă într-o altă direcție total opusă”, a mai declarat Gabriela Firea.

Anunțul Gabrielei Firea vine după ce mai mulți membrii importanți ai Partidului Social Democrat, printre care Nicolae Bănicioiu, au ales să părăsească această formațiune și să se alăture partidului Pro România fondat de Victor Ponta.

„Cei care au părăsit PSD, în speranța unui câștig politic efemer, trădează voturile cetățenilor! Este o lipsă crasă de onoare și de respect, atât față de cei care au votat PSD, cât și față de colegi. Acești trădători sunt doar un angrenaj din planul subversiv de a împiedica cu orice preț îndeplinirea programului de guvernare. Sper că acești oameni sunt conștienți că trădătorii nu sunt niciodată iertați, nici măcar de cei pentru care trădează. Odată ce au ales acest drum rușinos, nu mai există cale de întoarcere. Mai devreme sau mai târziu, vor fi penalizați tocmai de cei care acum le promit încredere,” a afirmat vineri vicepreședintele PSD Mihai Fifor, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

La rândul său, președintele Organizației Femeilor Social Democrate Rovana Plumb a susținut săptămâna trecută, că plecările din partid din ultima vreme nu vor afecta implementarea programului de guvernare.

„Trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD. Se înșală amarnic! Gestul lor lipsit de onoare ne dă motive în plus să rămânem uniți pentru a duce la îndeplinire cel mai ambițios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii! Acești dezertori trebuie să fie conștienți că sunt folosiți ca niște simple instrumente în lupta de a suprima guvernarea PSD. În momentul în care își vor fi îndeplinit scopul, vor fi înlăturați!”, transmis Rovana Plumb într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat, miercuri seară, „atitudinea de șobolan a doi foști premieri ai partidului”, referindu-se la plecările din partid din ultima perioadă. Nu a dat nume, dar se poate specula că a vorbit despre Victor Ponta și Mihai Tudose.

„Nu vor reuși (să ia oameni din PSD -n.r.), este vorba de o atitudine de șobolan a doi foști premieri ai partidului. Dar, ca orice șobolan, rod puțin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un șobolan sau doi șobolani. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moțiunea de cenzură, dar eu vreau să punctez încă o dată. Miza finală nu este guvernarea, sunt dispuși să sacriice orice, inclusiv stabilitatea României, pentru ca acele legi să nu fie aprobate „, a declarat, miercuri seară, Liviu Dragnea, la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului