Gabriela FIREA îi suflă în ceafă lui Nicușor Dan / Declarația scăpată de Primarul General: Este o chestiune de MOBILIZARE

Gabriela FIREA îi suflă în ceafă lui Nicușor Dan / Declarația scăpată de Primarul General: Este o chestiune de MOBILIZARE
Publicat: 24/05/2024, 15:44
Actualizat: 24/05/2024, 15:50

Bătălie strânsă pentru Primăria Capitalei, cu două săptămâni înainte de alegeri. Candidatul PSD-PNL, Gabriela Firea, câștigă teren și îl ajunge pe Nicușor Dan în sondaje. 

Firea, fost „candidat la candidatură”, s-a înscris în cursa pentru Primăria Capitalei abia pe 28 aprilie. În timp ce actualul primar și-a anunțat în luna februarie intenția de a candida, spunând atunci că va primi 30% din voturile electoratului bucureștean.

În doar o săptămână, Gabriela Firea, plecând de pe un loc 3 și ajungând rapid pe 2, este acum aproape la egalitate cu Nicușor Dan, conform unui sondaj CURS.

Spusele primarului Nicușor Dan, „este o chestiune de mobilizare”, confirmă că bătălia se va da la sutimi. Primarul a fost întrebat la o conferință de presă despre sondajul de opinie în care Gabriela Firea se clasează pe locul 2, cu are 29%, și dacă există un risc ca aceasta să câștige alegerile în 9 iunie.

Este o chestiune de mobilizare. Sunt alegeri într-un singur tur, există două bazine mari în Bucureşti, unul anti-PSD sau să-i spunem de dreapta şi unul PSD sau să-i spunem de stânga. Şi în interiorul acestor bazine, fiind mai mulţi candidaţi, oamenii se orientează către cel mai bine plasat. Deci, Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei, a declarat Nicușor Dan.

De când a început campania, Nicușor Dan  a refuzat sistematic dezbaterile electorale. El este convins că alegerile într-un singur tur „îi fac relevanți pentru un astfel de format doar pe primii 2 clasați”, și declară că așteaptă date exacte din care să vadă dacă Gabriela Firea sau Cristian Popescu Piedone se află după el.

În alegerile într-un singur tur contează primii doi candidați. Eu nu știu cine este candidatul din bazinul PSD-stânga, să-i spunem, care este mai bine clasat. Unele sondaje, a ieșit unul ieri sau alaltăieri, îl dau pe Cristian Popescu Piedone, altele o dau pe Gabriela Firea. O să am propriul sondaj și o să iau o decizie pe chestiunea asta săptămâna viitoare, a spus Nicușor Dan, la RFI, pe 24 mai.

Pe Sebastian Burduja l-a refuzat mereu și prin intermediul presei și fața în față, la Parlament, atunci când candidatul liberal i-a spus: Hai să facem dezbaterea aia!

Pentru Sebastian Burduja răspunsul l-am dat. Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur. Eu mi-aş fi dorit să fie două tururi, îmi doresc asta de 12 ani. Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur şi atunci contează primii doi clasaţi. Am încercat să am o dezbatere în momentul în care era evident că pe locul doi era Cristian Popescu Piedone, domnia sa a refuzat. Acum, legat de o dezbatere cu Gabriela Firea, aştept să văd un sondaj pe care l-am făcut ca să văd cine este candidatul de pe locul doi, dacă este Gabriela Firea sau altcineva, a mai spus Nicuşor Dan, în aceeași conferință de presă.

Sondaje cu cifre amețitoare, chiar și pentru Nicușor

În sondajul publicat de CURS la începutul lunii Gabriela Firea beneficia de 26% intenție de vot, cu trei procente mai puțin decât actualul edil, cotat cu 29%.

Atât sondajul, cât și recunoașterea publică a lui Nicușor Dan privind șansele Gabrielei Firea a produs panică în staff-ul lui Nicușor Dan. Astfel, a apărut pe piață un sondaj cu cifre amețitoare chiar și pentru șeful de la PMB, care nu se aștepta la mai mult de 30%, după cum se arată mai sus.

În sondajul IPSOS, Nicușor Dan are 43%, Cristian Popescu Piedone este dat pe poziția a doua cu 27% și Gabriela Firea pe locul 3, cu doar 19%.

Asemenea fluctuații suprarealiste ale procentelor și menținerea lui Piedone pe locul secund, deși toate cercetările arată că acesta a alunecat deja pe locul 3 și poate ajunge chiar pe 4, arată că Nicușor Dan vrea să construiască o realitate paralelă.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
”Tradus” de Livia cu Spike, Bordea vrea să-i ia în ”piept” pe amândoi! Îi caută...
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la...
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
O sentință greșită a însemnat 43 de ani după gratii pentru o femeie din SUA
×