Spionul Rusiei, AGENT ELECTORAL pentru Iulian Dumitrescu și Bogdan Nica: „Alex Piscan îi făcea campanie Baronului Lamborghini”

Spionul Rusiei, AGENT ELECTORAL pentru Iulian Dumitrescu și Bogdan Nica: „Alex Piscan îi făcea campanie Baronului Lamborghini”
Publicat: 24/05/2024, 13:54
Actualizat: 27/05/2024, 14:19

Acuzat că ar fi transmis informații secrete către Federația Rusă, ploieșteanul Alexandru Piscan a fost reținut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) și, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de trădare. 

Piscan a fost prins în timp ce filma obiective militare, inclusiv NATO, din România și furniza informațiile către diplomați ruși, iar la percheziții s-au găsit fișiere întregi cu filmări cu echipamente militare și înscrisuri, potrivit surselor Gândul. (mai multe detalii AICI)

Alexandru Piscan anunțase pe Facebook, în luna martie a acestui an, că intenționează să candideze pentru funcția de primar al Ploieștiului, promițând că va fi în stare să asigure o „schimbare” și că orașul a fost prost administrat de actualul primar și de cei din jurul său. Piscan a postat și o fotografie de copertă cu sigla Partidului Mișcarea Populară.

În același timp, Alexandru Piscan se dovedea a fi și un susținător al lui Iulian Dumitrescu, „Baronul Lamborghini” al județului Prahova.

„Spionul rușilor se transformase și în agent electoral pentru Iulian Dumitrescu și Bogdan Nica, le făcea reclamă pe una dintre paginile sale de Facebook. Îi făcea campanie Baronului Lamborghini”, au declarat sursele Gândul.

Spionul Piscan promova o „realizare” a Baronului Lamborghini

Alexandru Piscan are și o pagină de Facebook unde deține controlul sub numele „Alex Piscan”, iar în luna iunie a anului 2023, îi făcea reclamă președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu – zis și „Baronul Lamborghini” -, dar și lui Bogdan Nica, cel care dorește fotoliul de primar al Ploieștiului.

Iulian Dumitrescu este, acum, președintele „suspendat” al Consiliului Județean Prahova, după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au plasat sub control judiciar, fiind acuzat de luare de mită și fals în declarații, însă Gândul a prezentat imagini care demonstrau că acesta încalcă, cu indiferență, controlul judiciar. (imagini AICI)

În data de 7 iunie 2023, Alex Piscan a redistribuit o postare care fusese, inițial, publicată pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Prahova. Era vorba despre un spital modular amplasat în curtea secției de pneumologie a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești (SJUP), valoarea investiției fiind de 14.628.837,93 lei, iar finanțarea asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Bineînțeles, în centrul atenției se afla chiar Iulian Dumitrescu, președintele CJ.

„Continuăm investițiile în creșterea calității serviciilor de sănătate oferite prahovenilor”, spunea Iulian Dumitrescu la momentul respectiv, cu doar câteva luni înainte ca procurorii anticorupție să îl acuze de mită și fals în declarații.

După cum se poate observa, Alex Piscan – devoalat de DIICOT drept spion al Rusiei – era un mare susținător al ”Baronului Lamborghini”.

„Se lăuda în mediul de afaceri că are relații bune cu persoane influente din Rusia”

Din informațiile obținite de Gândul, Alexandru „Alex” Piscan deține o firmă care organizează evenimente. Bărbatul a stat mai mult timp în SUA și „se lăuda în mediul de afaceri că are relații bune pe continentul american, dar și cu persoane influente din Rusia”.

Aceleași surse au mai declarat că Alexandru Piscan ”aborda persoane cu funcții și lăsa senzația că vrea să le «cultive» pentru a obține informații prețioase”.

Potrivit DIICOT, Alexandru Piscan „ar fi supravegheat unele obiective militare românești sau aparținând NATO”.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, începând cu anul 2022, persoana cercetată ar fi supravegheat unele obiective militare românești sau aparținând NATO, amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-ar fi transmis către diplomați din cadrul unei ambasade străine în România”

DIICOT

„În baza art. 226 din Codul de procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în dosarul nr. 2472/19/P/2024.

În baza art. 202 din Codul de procedură penală, raportat la art. 223 alin. (2) din Codul de procedură penală, dispune luarea măsuri arestării preventive a inculpatului PISCAN ALEXANDRU-DORIN (DATE), cercetat pentru savarşirea infracţiunii de trădare, în formă continuată, prevăzută de art. 394 lit. b) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.05.2024, până la data de 21.06.2024, inclusiv.

În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu de la 23.05.2024, ora 18:40”, au decis magistrații Curții de Apel București.

În timpul acțiunii de prindere a spionului Alexandru Piscan, suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

Later edit

Redacția Gândul a primit si punctul de vedere al lui Bogdan Nica, prin care acesta precizează că nu îl cunoaște și nu are nicio legătură cu Alexandru Piscan, persoana cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.


CITEȘTE ȘI:

Prima reacție a autorităților române după filmările cu obiectivele militare din România. MAE declară persona non grata un diplomat al Ambasadei Rusiei

Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, sub CONTROL JUDICIAR pe cauțiune, după 15 ore de audieri – SURSE

Jocuri pentru SPĂLAREA imaginii lui Nicușor Dan? Cine se află în spatele anunțatei dezbateri unde sunt invitați cei 4 favoriți ai cursei pentru PMB

Adevărul despre BOMBA CU CEAS din centrul României! Filiera prin care Feldioara se poate transforma într-o Crevedia la scară mult mai mare! REACȚII INCONȘTIENTE: ”Simple speculații” + ”Nu cred că există un pericol”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Obligatoriu pentru cei care stau la CURTE. Este cea mai bună soluție pe care o...
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
×