• Publicat:
Politică

Gabriela Firea propune rechemarea în PSD a puciștilor sau încheierea unei alianțe cu Pro România. Replica lui Dăncilă

Primarul general Gabriela Firea invită puciștii care au fost excluși din partid să revină, spunând că dacă refuză, o variantă ar fi o alianță cu Pro România.

„Le fac o invitație personală, prietenească, pentru că CEx este cel care va decide, reînscrierea și rechemarea colegilor noștri în PSD. Marian Neacșu e un om extrem de valoros, a fost unul dintre cei mai buni secretari generali. La fel dl Mocioalcă, dl. Țuțuianu și ceilalți colegi de partid care au avut de suferit de pe urma faptului că au semnat acea scrisoare”, a spus Gabriela Firea.

„Dacă nu se va decide ca acești colegi să se întoarcă în PSD, atunci să se stabilească o alianță între PSD și Pro România”, a completat aceasta.

Întrebată dacă invitația este valabilă și pentru Victor Ponta, Firea a răspuns: „De ce nu?”

Marian Neacșu, Adrian Țuțuianu, Ion Mocioalcă, Mihai Tudose sunt câțiva dintre susținătorii scrisorii din toamna anului trecut, prin care se cerea ca Liviu Dragnea să demisioneze de la șefia PSD și a Camerei Deputaților.

Câțiva au fost excluși, ca urmare a acestui demers, iar alții au ales să meargă alături de Victor Ponta în proiectul Pro România.

Dintre contestatarii din prima linie au rămas Gabriela Firea și Paul Stănescu, acesta din urmă fiind însă înlocuit din funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării.

Gabriela Firea, rămasă la rândul ei în PSD, a acuzat că este sabotată la Primăria Capitalei de către guvern și partid, fiindu-i blocate proiectele.

Dăncilă, despre posibilă alianță cu Pro România: Nu am vorbit cu Ponta. Suntem deschiși dialogului

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată despre o posibilă alianță a PSD cu Pro România, că nu a discutat despre acest subiect cu Victor Ponta, însă partidul este deschis dialogului. Premierul a adăugat că dacă va fi decisă o alianță acest lucru va fi făcut în forurile statutare ale formațiunii.

„Nu am vorbit cu Victor Ponta, nu am avut nicio discuție legată de o negociere. Suntem deschiși dialogului, dar nu am avut o discuție cu Pro România. Dacă se va decide vreodată o alianță o vom decide în forurile staturare. Nu știu dacă în seara asta. Poate luni”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Parlament.

Inchide