Gabriela Firea și Daniel Băluță fac primul TEATRU în Sectorul 4 / „Cultura, accesul comunităţii la spectacole nu se poate face doar din vorbe”

Publicat: 24/05/2024, 13:24
Actualizat: 24/05/2024, 13:36

Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 4, Daniel Băluță, pune piatra de temelie a primului teatru în zona de sud a Capitalei. Este vorba despre un obiectiv cultural inițiat încă din anul 2020, împreună cu fostul primar al Capitalei Gabriela Firea, care a fost prezentă la evenimentul de vineri. 

În momentul de față, a fost încheiată procedura de proiectare a acestui edificiu și a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de construire a primului și singurului teatru din Sectorul 4, ridicat în Parcul Orășelul Copiilor, cu acces din Șoseaua Olteniței. Lucrările vor dura aproximativ doi ani și vor costa cel mult 10 milioane de euro.

Noul teatru din Sectorul 4 se află lângă Parcul „Orăşelul Copiilor”, are o suprafaţă desfăşurată de 2.500 de metri pătraţi și va avea o capacitate de 250 de locuri.

Astăzi avem posibilitatea să începem și ultima promisiune pe care am făcut-o în anul 2020. Am promis că facem un teatru și astăzi am început construcția acestui obiectiv, de care comunitatea noastră are nevoie, a declarat primarul Daniel Băluță.

Primarul Sectorului 4 a precizat că acest proiect a fost iniţiat încă din 2020 împreună cu senatorul PSD Gabriela Firea şi este convins că, împreună cu aceasta, după ce va câştiga un nou mandat de primar general al Bucureştiului, va dezvolta acest obiectiv. Daniel Băluță este și șeful de campaniei al Gabrielei Firea, candidat pentru Primăria Capitalei.

Acest proiect a fost inițiat încă din anul 2020, împreună cu doamna senator Gabriela Firea și acesta este argumentul numărul 1 care am invitat-o aici. Sunt convins că în al doilea mandat împreună vom participa, din toate punctele de vedere, inclusiv financiar, la dezvoltarea acestui obiectiv.

„Accesul comunității la spectacole nu se poate face doar din vorbe”

Primarul Daniel Băluță a aminti de „viziune„ modernă şi durabilă de dezvoltare”, pe care a adoptat-o în timpul mandatului său la Sectorul 4.

În ultimii ani comunitatea Sectorului 4 a adoptat o viziune modernă şi durabilă de dezvoltare. Dovadă sunt străzile curate, iluminate, infrastructura educaţională, creşele, grădiniţele, şcolile, liceele, infrastructura sanitară, unităţile medicale pe care deja le-am finalizat, infrastructura de transport, pasajele, obiective realizate cu un aport important din bugetul local, pe de o parte, pe de altă parte, din programe guvernamentale şi, mai presus decât orice, din bani europeni.

Băluță consideră accesul la cultură nu se face doar din vorbe.

Cultura, accesul comunităţii la ceea ce înseamnă spectacole, la ce înseamnă actori, la ceea ce înseamnă socializare, din punctul acesta de vedere, nu se poate face doar din vorbe, ci avem nevoie de exemple clare, de exemple explicite şi de lucruri concrete, cum astăzi, în baza autorizaţiei de construire, putem să vorbim despre noul teatru din Sectorul 4.

Firea: În mandatul meu am înființat un teatru

La rândul său, Gabriela Firea a amintit de primul teatru dedicat dramaturgilor români, inființat de la zero în timpul mandatului său de Primar General.

Îmi aduc aminte, de asemenea, că în mandatul de primar general am înfiinţat un teatru nou, de la zero. Primul teatru dedicat dramaturgilor români, care există şi acum, şi se bucură spectatorii care merg să îi vadă pe actorii preferaţi şi să vadă munca regizorilor şi tuturor oamenilor de scenă.

Firea a punctat, în discursul său, că nicio naţiune „nu poate să reziste în timp, fără istorie, fără cultură, fără tradiţii, fără educație”.

Îl felicit pe colegul meu, Daniel Băluţă, că pe lângă multele proiecte dedicate investiţiilor în infrastructură, în fluidizarea traficului, în sănătate, iată că are dedicaţie şi dorinţa de a investi şi în cultura poporului nostru, a mai spus Gabriela Firea.

Acces gratuit al copiilor în teatrul cu design futurist

Clădirea, cu un design futurist, va avea o suprafață desfășurată de 2.600 mp, dispusă pe parter, etajul 1, supantă și terasă circulabilă. Conform proiectului tehnic întocmit de specialiști, incinta noului teatru va avea o sală de spectacole de aproximativ 250 de locuri, două săli de conferințe, spații pentru birouri, precum și o zonă de relaxare și socializare amenajată pe terasa circulabilă.

Toți copiii din Sectorul 4 vor avea acces la această facilitate culturală, unde vor putea viziona spectacole de teatru, concerte și vor putea participa la diverse evenimente culturale, precum expoziții de pictură, de fotografie, lansări de carte etc.

Totodată, sălile de spectacol vor putea fi puse la dispoziția grădinițelor, școlilor și liceelor din sector, care vor dori să organizeze aici diverse activități artistice, vernisaje, spectacole pentru copii și tineri. Mai mult, părinții îi vor putea duce pe cei mici, în timpul liber, la cursuri de actorie, muzică sau balet.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Obligatoriu pentru cei care stau la CURTE. Este cea mai bună soluție pe care o...
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
×