Gafă la Guvern. Vicepremierul Dragnea îi cere ministrului Educației să nu fie blocată activitatea școlară. „E de fapt vacanță?!”

Gafă la Guvern. Vicepremierul Dragnea îi cere ministrului Educației să nu fie blocată activitatea școlară. „E de fapt vacanță?!
Publicat: 28/07/2014, 12:31
Actualizat: 19/05/2015, 23:14

Vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat MAI ca șefii posturilor de poliție să verifice dacă primarii din zonele avertizate cu cod galben sau portocaliu transmit date corecte despre efectele intemperiilor și, uitând că este vacanță, a cerut măsuri pentru continuarea activității școlare.

„Pentru faptul că domnul ministru Pricopie este prezent aici, ministrul Educației, vă rog, domnule ministru, ca în cazul în care în noaptea asta sau mâine apare un efect nedorit, la o unitate școlară, grădiniță, școală sau o altă unitate școlară, care pune sub semnul întrebării sau chiar blochează activitatea școlară, vă rog să ne informați imediat, ca să putem acționa, să remediem în timp foarte scurt pentru ca… Da, e, de fapt, vacanță?! Nu știam de ce ați venit aici…”, s-a arătat nelămurit vicepremierul Liviu Dragnea.

El a adăugat că, totuși, în eventualitatea că școlile sunt afectate, autoritățile trebuie anunțate rapid, pentru ca unitățile de învățământ să fie reparate în timp pentru noul an școlar.

Liviu Dragnea a arătat duminică, la Comandamentul pentru situații de urgență, că știe că prefecții au dificultăți în a ține legătura cu primarii, solicitând în acest sens ajutorul Ministerului Afacerilor Interne.

„Așa cum v-am cerut mereu, vă rog în continuare, pe colegii de la Ministerul de Interne, ca șefii de post din comunele respective să verifice, așa, cu foarte multă bună-credință, dacă ceea ce transmit colegii din comune la telefon se întâmplă și în realitate. Adică, dacă apar situații de genul acesta, să se poată interveni”, a spus Liviu Dragnea.

Vicepremierul a solicitat activarea comitetelor locale pentru situații de urgență și a cerut prefecților și subprefecților ca în noaptea de duminică spre luni să rămână în sediile prefecturilor, deoarece dacă s-ar duce acasă, „orice comunicare cu colegii din teritoriu va fi virusată”.

Dragnea a mai cerut ca populația să fie corect informată, la fel și turiștii și persoanele care tranzitează zonele avertizate.

Uitând că este vacanță, vicepremierul a solicitat și măsuri pentru buna desfășurare a activității în școli.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi și vijelii pentru Mehedinți, Gorj și Vâlcea, unde începând de duminică, ora 22.00, până luni, la ora 10.00, va ploua torențial și se vor cumula cantități de apă de 50-70 de litri pe metru pătrat și izolat peste 80 de litri pe metru pătrat.

Alte nouă județe – Argeș, Olt, Dolj, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Hunedoara și unele zone din Alba și Sibiu – vor fi sub avertizare cod galben, de duminică, ora 18.00, până marți, la ora 09.00.

Și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare, valabilă de duminică, ora 18.00, până marți, la ora 16.00, pe râurile din bazinele hidrografice Crișul Alb, Mureș, Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Drincea, Desnățui, Jiu, Olt și Vedea, unde se pot produce scurgeri pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide și creșteri de debite și niveluri, care ar putea duce la depășirea cotelor de atenție și de inundație.

Astfel, de duminică, ora 19.00, vor fi sub cod portocaliu de inundații râurile mici din județele Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Vâlcea, iar de la ora 23.00, și râurile din bazinele hidrografice Bistra (județul Caraș-Severin), Cerna (județele Gorj și Caraș-Severin), Drincea, Desnățui (județele Dolj și Mehedinți), Jiu superior și afluenții săi din județele Hunedoara, Gorj, Dolj și Mehedinți, precum și afluenții Oltului inferior (județele Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj și Argeș).

De asemenea, de luni, ora 06.00, vor fi sub cod portocaliu de inundații și râurile din bazinul superior al Vedei, în amonte de stația hidrologică Văleni (județele Olt și Argeș).

Hidrologii au emis și o avertizare cod galben de inundații pe râurile din bazinul superior al Crișului Alb (județele Hunedoara și Arad), afluenții Mureșului din județul Hunedoara, Bega Veche, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinul superior și mijlociu al Begăi și bazinul superior al Timișului (județele Caraș-Severin și Timiș), Jiu (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj), afluenții Oltului din județele Sibiu, Vâlcea, Dolj, Olt și Argeș, Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman).

Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale se pot produce și în alte bazine hidrografice din județele Arad, Alba și Sibiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului