GALERIE FOTO. Mai mulți deputați ai PNL au venit azi în plen cu bonuri fiscale prinse în piept

Publicat: 01/04/2015, 12:27
Actualizat: 01/04/2015, 20:17

„Ne-am pus bonuri fiscale în piept pentru a putea să punem întrebări. Domnul prim-ministru a spus că, dacă nu avem bonuri fiscale, nu putem să punem întrebări”, a spus Popa.

Deputatul PNL Cristina Pocora a precizat că acțiunea liberalilor este de protest față de „acțiunea lui Victor Ponta de a lovi agenții economici”.

„PNL suține respectarea legii și plata taxelor, dar să închizi o firmă pentru 1,2 lei însemană distrugerea inițiativei private”, a mai spus Pocora.

Sursa foto: Cristina Pocora/Facebook

Luni la prânz, la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD, Ponta nu a dorit să comenteze votul senatorilor PSD împotriva arestării lui Șova și nici să spună dacă aceștia vor fi sancționați, susținând că nu înțelege întrebarea, el nedorind să comenteze nici eventuale modificări ale Codului Penal, pe motiv că nu cunoaște proiectul.

În același timp, răspunzând unei alte întrebări, și anume dacă este normal ca ANAF să închidă firme pentru 3,5 lei, Ponta a afirmat că eventuale abuzuri ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) în combaterea evaziunii fiscale vor fi sancționate, apreciind însă că există o „frăție a evazioniștilor fiscali” care ar critica ANAF.

Ulterior, Ponta a postat un mesaj pe Facebook în care spunea că vrea să explice de ce a refuzat să răspundă la întrebarea unui jurnalist privind votul senatorilor PSD în cazul Șova, susținând că el răspunde doar la întrebările celor care reprezintă companii ce își achită corect taxele.

Atitudinea premierului a fost sancționată de de ActiveWatch și Clubul Român de Presă.

Ulterior, Ponta a revenit, declarând că i-a „trecut supărarea”, astfel că va răspunde tuturor jurnaliștilor, dar că își menține ideea că taxele trebuie plătite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase