GÂNDUL LIVE. Gabriel Berca: Sunt oameni în PDL care nu-l vor MRU în partid și își închipuie că PDL trebuie să fie un partid de 7%

Publicat: 19/06/2012, 01:57
Actualizat: 19/06/2012, 16:08

Senatorul PDL Gabriel Berca susține că sunt oameni în PDL care nu îl vor pe Mihai Răzvan Ungureanu în partid. Mai mult, spune el, fostul premier „i-a supărat” pe unii democrat-liberali care au contribuit din acest motiv la căderea guvernului MRU. „Sunt oameni în PDL care nu-l vor pe MRU în partid. Sunt oameni care își închipuie că PDL trebuie să fie un partid de 7 la sută sută, de 10 la sută. Au nostalgia acelui partid. Eu îmi doresc un PDL mare, credibil, componentă unei platforme de centru dreapta. (…) Mihai Răzvan Ungureanu a fost un prim-ministru altfel și asta a suparat probabil și pe unii colegi din partid de la noi și asta a contribuit la căderea guvernului Ungureanu”, a declarat Berca, la GÂNDUL LIVE.

Senatorul PDL a susținut că PDL trebuie să vină în fața electoratului cu o alternativă la USL, însă nu o poate face de unul singur, ci într-o construcție în care să se regăsească toate forțele de centru-dreapta. „Eu susțin o mișcare de dreapta puternică. Noi avem un electorat dur, stabil, dar nu e suficient. Ca să te bați de la egal la egal cu USL, ai nevoie de o forță de centru dreapta. Un singur partid împotriva USL-ului înseamnă a pierde alegerile. De aceea susțin descdhiderea partidului către forțele de centru-dreapta și către oameni credibili din toate structurile societății. Există un marte gred de așteptare și trebuie să venim cu alternativa, cu structura, cu alianța”, a spus Berca.

În acest context, liderul PDL a afirmat că nu consideră oportună o candidatură a lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia PDL, fostul premier trebuind să își ducă la capăt proiectul care poate fi complementar PDL într-o mișcare politică de dreapta. „Nu l-aș sfătui pe Ungureanu să candideze la șefia PDL”, a spus el.

„Acum Vasile Blaga este omul forte al PDL, mulți îi calcă pragul”

Gabriel Berca a susținut totodată că PDL are nevoie de promovarea unor „fețe noi, competente”, comentând însă că a remarcat tendința de restaurație în partid și interesul unor colegi mai degrabă pentru posturi.

„Dacă vom avea congres în două săptămâni, sper să nu existe derapaje și partidul să rămână unit pentru că cea mai mare greșeală pe care o putem face e să ne aruncăm acuze, să generăm dispute și tensiuni. Asta nu va face decât să-i permită domnului Victor Ponta să vadă liniștit meciurile campionatului European. Noi ne certam între noi, ne aruncam acuze, iar Victor Ponta era în Polonia la meci. Cred că România așteaptă guvernare și o opoziție puternică”, a spus liderul PDL.

Berca a apreciat că din viitoarea echipă de conducere nu ar mai trebui să facă parte foștii miniștri sau pedeliști care au un capital negativ de imagine. „Acum Vasile Blaga este omul forte al PDL, mulți îi calcă pragul și de multe ori, sunt convins că-l pun într-o situație jenantă. Nu pot să accept ca o echipă care pleacă și și-a pierdut credibilitatea să fie înlocuită de o echipă lipsită de credibilitate. (…)Suntem un partid plin de surprize în ultimele două săptămâni, din păcate surprize neplăcute”, a declarat pedelistul.

Berca a mai spus că indiferent cine va candida și va va câștiga alegerile interne „PDL trebuie să vină cu proiectul de formare a centrului dreapta românesc”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani