GÂNDUL LIVE. Mesajul lui Blaga pentru Băsescu: „Dragoste cu forța se cheamă viol”

GÂNDUL LIVE. Mesajul lui Blaga pentru Băsescu: Dragoste cu forța se cheamă viol
Publicat: 27/03/2013, 08:21
Actualizat: 06/07/2016, 22:00

Un eventual demers de suspendare a președintelui Traian Băsescu nu va fi susținut de PDL, a declarat președintele democrat-liberalilor Vasile Blaga, la GÂNDUL LIVE, precizând că, dacă acest lucru se va întâmpla totuși, pedeliștii vor fi alături de șeful statului în măsura în care acesta va dori. „Dacă nu ne vrea, să se descurce singur”, a spus Blaga, precizând că respectă decizia lui Băsescu de a spune adio PDL. „Dragostea cu forța se cheamă viol”, a comentat el.

Chiar și după mesajul dur transmis de Băsescu după Congresul PDL, Vasile Blaga spune că nu are ce să-și reproșeze în relația cu președintele, apreciind însă că șeful statului „ar trebui să accepte poziția partidului”. „Cât timp lucram cu Traian Băsescu la partid, nu făcea reevaluări dese ale oamenilor. Acum, mai face. Dar partidul își va urma drumul său. Partidul a votat, domnul președinte s-a exprimat”, a declarat Blaga.

El a admis că a avut o discuție cu șeful statului înainte de începerea campaniei interne din partid, dicuție la care au participat mai multe persoane și în care președintele și-a expus punctul de vedere, fără a-i cere însă să nu candideze la șefia PDL.

Avertisment pentru Udrea

Vasile Blaga a răspuns acuzațiilor de fraudare a alegerilor din PDL lansate de Elena Udrea, avertizând-o pe aceasta că nu face decât jocul USL și sugerându-i că, dacă nu-i va recunoaște autoritatea în partid, atunci trebuie să plece. „Eu nu am avut niciodată conflicte cu doamna Udrea, dar nu pot lucra în partid cu oameni care nu îmi recunosc autoritatea”, a spus liderul PDL.

El a precizat că a vorbit după Congres cu Elena Udrea pe care a invitat-o la discuții în partid, însă aceasta nu a dat curs invitației. Blaga a susținut că organizatorii congresului au dat curs solicitării de renumărare a voturilor pe care a cerut-o Udrea, adăugând că nu este normal ca aceasta să-i facă hoți pe colegii de partid, mai ales că din comisia de organizare a congresului au făcut parte foști miniștri ai PDL.

Mai mult, Blaga a afirmat că nu ar fi deranjat dacă Elena Udrea s-ar alătura Fundației Mișcarea Populară, înființată de consilierii președintelui Băsescu, cu condiția să nu atace partidul. „Elena Udrea poate să adere la Mișcarea Populară, dar, dacă va ataca partidul, va trebui să plece din partid. (…) Individual, poți să te superi pe Blaga, pe Berceanu, dar nu pe partid. Toți îi datorăm ceva acestui partid, inclusiv președintele Traian Băsescu”, a spus el.

Prezidențiabilul PDL, după alegeri preliminare în partid

Cât privește anul electoral viitor, Vasile Blaga a declarat că, stabilirea candidatului PDL la prezidențiale se va face în urma unor alegeri preliminare în partid.

„Am propus alegeri interne în partid pentru candidatul la Președinție”, a spus Blaga, precizând că PDL a acceptat ideea sa. Întrebat dacă el dorește să candideze la Președinție, Blaga a evitat să răspundă tranșant, subliniind că dorește să vadă echipa cu care urmează să lucreze în fruntea partidului. „Să văd Biroul cu care stau de vorbă. Eu sunt un om de echipă”, a spus Blaga.

Președintele PDL a mai spus că, spre deosebire de colegi de-ai săi de partid, el nu are o listă scurtă de posibili candidați la Președinție.


Cele mai importante declarații ale lui Vasile Blaga:

DESPRE TRAIAN BĂSESCU

– Eu nu am ce să-mi reproșez în relația cu Traian Băsescu. Nu m-a deranjat deloc că a avut un alt punct de vedere, că le-a sprijinit pe cele două doamne, Elena Udrea și Monica Macovei. Respect întru totul decizia domnului președinte, dragostea cu forța se cheamă viol. Totuși, nu știu de ce la ora 11 eram partidul care salva România, iar seara a anunțat că se desparte de PDL.

– Partidul a organizat mitingurile de zeci de mii de oameni dinainte de referendumul pentru demiterea președintelui, noi l-am convins să își schimbe mesajul de campanie pe 29 iulie.

– Ar trebui ca Traian Băsescu să accepte poziția partidului.

– Înainte de campania pentru președinția PDL, am avut o discuție cu Traian Băsescu. Nu pot să vă spun ce mi-a spus, dar nu mi-a sugerat să nu candidez. Mi-a spus punctul său de vedere.

– Cât timp lucram cu Traian Băsescu la partid, nu făcea reevaluări dese ale oamenilor. Acum, mai face. Dar partidul își va urma drumul său. Partidul a votat, domnul președinte s-a exprimat.

– Președintele Traian Băsescu nu are cum să conducă un partid atât timp cât este în funcție. Dar poate avea opinii politice.

– Nu văd niciun motiv pentru care președintele Traian Băsescu ar trebui suspendat. Ar face rău României fără motiv.

– Sunt 99% de acord cu ce a spus Traian Băsescu la convenția PDL.

– Dacă mâine președintele Băsescu ar fi suspendat, am fi împotriva suspendării. Vom fi alături de el, dar dacă nu ne vrea, să se descurce singur. A spus că se descurcă singur și că suntem o piatră de moară.

DESPRE ELENA UDREA ȘI MIȘCAREA POPULARĂ

– Vizavi de acțiunea consilierilor prezidențiali, care au inițiat o fundație, am înțeles că nu își pun problema înființării unei mișcări politice. Idealurile Mișcării Populare seamănă cu ale lui Traian Băsescu, mă bucur că domnul Cristian Diaconescu a evoluat de la centru-stânga la centru-dreapta, din UNPR în Mișcarea Populară.

– Dacă Mișcarea Populară se va transforma într-un partid politic, clar va fi un concurent al PDL-ului. Este foarte bine că există dorința de a coagula oameni care gândesc liber, care doresc să își câștige corect salariile, clasa de mijloc, ca să zic așa. Dacă Mișcarea Populară va fi un partid politic, ne vom confrunta.

– Cât timp Mișcarea Populară va fi fundație, orice membru PDL își poate depune adeziunea la această fundație, fără nicio problemă. În momentul în care se vor defini ca structură politică, lucrurile se despart complet.

– Elena Udrea poate să adere la Mișcarea Populară, dar, dacă va ataca partidul, va trebui să plece din partid.

– Eu nu o să intru în Mișcarea Populară. Glumă, glumă, dar nici până acolo…

– Acum câteva luni, un fost premier a făcut o mișcare a societății civile, a strâns zeci de mii de membri, mai greu a fost cu partidul.

– Luni, am sunat-o pe doamna Udrea să stăm de vorbă. Mi-a spus că mă sună ulterior, dar nu m-a mai sunat.

– Legat de așa-zisele fraude de la alegeri: nu poți să-i faci hoți pe colegii tăi, Traian Igaș, Sulfina Barbu.

– M-aș aștepta ca doamna Udrea să nu mai facă jocurile USL-ului, ea în acest moment face jocurile USL-ului.Întrebați-l pe domnul Gușă cine a adus-o pe Elena Udrea în PSD.

– Ponta este un zâmbăreț care duce România în prăpastie. El se laudă că se împrumută cu miliarde pe an, dar n-a fost în stare să ducă mai departe stabilittea oferită de PDL.

– Eu nu am avut niciodată conflicte cu doamna Udrea, dar nu pot lucra în partid cu oameni care nu îmi recunosc autoritatea.

– Individual, poți să te superi pe Blaga, pe Berceanu, dar nu pe partid. Toți îi datorăm ceva acestui partid, inclusiv președintele Traian Băsescu.

ALTE DECLARAȚII ALE LUI VASILE BLAGA LA GÂNDUL LIVE

– Suntem celmai pregătit stat să intrăm în Schengen, mai bine pregătit decât statele din Schengen, dar nu intrăm și nu vom intra din cauza abuzurilor USL.
– În 2014, mai întâi trebuie să pregătim alegerile europarlamentare, abia apoi cele prezidențiale. Vom avea alegeri interne pentru alegerile prezidențiale.

– După ce se alege Biroul, îmi voi da seama dacă am cu cine să lucrez și vom începe procedura de alegeri interne în partid.

– Întotdeauna am fost un om care s-a ocupat de un alt capitol decât cel de comunicare, mai exact cel de organizare. Dar vom încerca să ne comportăm cât mai bine și pe această zonă.

– Pe mine m-ar bucura dacă Codruța Kovesi va candida pentru funcția de procuror șef al DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Idolul lui Mircea Badea. N-a mai văzut niciodată un om ca el
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?