Gândurile lui Cristoiu: Conflictul dintre Rareș Bogdan și Ludovic Orban se vede în gradul de lingușire a lui Iohannis / Care ar fi, dintre cei doi, preferatul președintelui

Analistul politic a susținut joi, în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Rareș Bogdan este feblețea lui Klaus Iohannis, ceea ce face ca, în încercarea de a-i câștiga simpatia șefului statului, Ludovic Orban să fie dezgustător.

„Acest conflict se vede, deși e mai puțin sesizabil, în gradul de lingușire al lui Iohannis, în timp ce Rareș Bogdan care este clar omul lui Klaus Iohannis, dar dacă ați observat nu lingușește, eu nu l-am auzit, el nu lingușește pentru că el știe că e feblețea lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban este dezgustător. Când eram la Antenă și făceam și cu Gâdea și venea din când în când și Octavian Paler, Octavian Paler introdusese un termen „Bocu”” un termen de lingușeală pentru președinte. Mai țineți minte Emil Boc era cu , dar nu era la nivelul lui ăsta, adică este ceva dezgustător”, a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a explicat că Ludovic Orban se teme că va pierde poziția de lider al PNL în favoarea lui Rareș Bogdan, și odată cu ea și pe cea de premier într-un posibil guvern de dreapta sau de uniune națională.

„Da, și atunci el în disperarea lui nu a înțeles nimic, nu a înțeles că ăla de la Cotroceni îl vrea pe Rareș și tot încearcă și devine și mai penibil din punctul ăsta de vedere. Și cum să nu se supere domnul Ludovic Orban, uitați aici sondajul cine ar fi cel mai bun premier de la dreapta. Cu 35,4%, repet e în premieră și exclusivitate acest sondaj, este Dacian Cioloș, pe locul doi este Rareș Bogdan cu 22,7% și domnul Ludovic Orban are 10% și domnul Barna are 5,4%. Dacă ne gândim la electoratul PNL, Rareș este pe primul loc”, a argumentat Ion Cristoiu, citând dintr-un sondaj secret intrat în posesia.

Acesta a susținut înlocuirea lui Ludovic Orban cu Rareș Bogdan la șefia PNL, argumentând că e nevoie să vină o nouă garnitură de lideri, altfel Klaus Iohannis va pierde alegerile prezidențiale.

„Dacă mă întrebați pe mine, cu toată onestitatea, eu pledez ca PNL-ul să fie luat de Rareș Bogdan, domnul Ludovic Orban și Raluca Turcan, nu mai pot. Nu numai că Rareș Bogdan a venit și le-a ridicat scorul, dar sunt morți, gata. Deci domnul Klaus Iohannis dacă vrea să piardă alegerile merge cu Orban, totuși până la urmă Rareș Bogdan este o schimbare, trebuie să se schimbe și acolo măcar până s-o consuma și Rareș, dar Rareș Bogdan nu e consumat. Păi și asta e politica, ce să-i fac, dacă sunt epuizați, sunt epuizați asta e în politică, că sunt bătrâni, că sunt tineri, că sunt de acolo, că sunt cu experiență, dumneavoastră sunteți moderatoare și eu sunt invitat, nu invers. Păi gata sunt oameni vechi, să vină alții” , a explicat Ion Cristoiu.

Biroul Executiv al PNL a amânat luni numirea lui Rareș Bogdan la conducerea organizației PNL București, după demisia lui Cristian Bușoi. „BPN m-a mandatat pe mine, ca președinte al PNL, ca în termen de două săptămâni să formulez o propunere de relansare a PNL în București și, de asemenea, să propun președinte interimar pe București și cei 6 presedinți pe sectoare de la nivelul Bucureștiului”, a declarat Orban, după reuniunea BEx al PNL.

Foto: Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații