„Gândurile lui Cristoiu”: Cred că strategii lui Klaus Iohannis au fost de la SRI

„Gândurile lui Cristoiu: Cred că strategii lui Klaus Iohannis au fost de la SRI
Publicat: 30/11/2019, 19:58

Jurnalistul a a afirmat joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că sondajele de opinie realizate după primul tur al prezidențialelor arată că PNL a avut o pondere de doar 20% în victoria lui Klaus Iohannis, la care au contribuit inclusiv social democrații.

„Sondajele de opinie după primul tur, pe care eu le știu, care nu s-au dat publicității, arată că în cazul lui Iohannis că a fost o întrebare «Cât de important a fost partidul?». Partidul a avut numai 20% în cota lui, deci el a câștigat și din mai multe motive, au votat și PSD-iști pentru că era președinte în exercițiu, orice alegător de dreapta a zis «Dar de ce să votez eu, mamă, pe Barna» că și el vrea, adică doi culmea este, mai ales, e nevoie de un public care are nevoie de un monarh, de un tătuc și configurația lui Klaus Iohannis, nediferită de cea a lui Traian Băsescu, așa, de maiestuozitate să știți că corespunde nevoii din subconștient a românilor că ăla este beiul, e chiaburul ăla din deal, nu întâmplător, știți foarte bine, în evul mediu ăla ședea în deal nu-i așa, castelul? Și șerbii erau pe acolo, pe jos”, a explicat analistul politic.

Ion Cristoiu a arătat însă că, spre deosebire de Klaus Iohannis, la Viorica Dăncilă a contat PSD, fiind votat mai mult partidul decât candidatul.

„La doamna Viorica Dăncilă a contat foarte mult partidul. Dar sondajele arată că a fost votat partidul și nu ea. în aceste condiții, domnul Rareș Bogdan a recunoscut într-o emisiune, la care eram și eu la capătul firului și i-am pus două întrebări din care nimeni nu a făcut o știre, deși amândouă au dat naștere unor știri, prima întrebare a fost dacă decizia aia surprinzătoare de duminică seară de a nu sărbători a fost a lor sau a lui și a spus că a fost a președintelui ceea ce preziceam mai înainte. Când mi-a tras și mie clapa, eram sigur că va face țopăială”, a spus jurnalistul.

Ion Cristoiu a susținut că Iohannis a avut una dintre cele mai spectaculoase campanii electorale postdecembriste și suspectează implicarea SRI-ului.

„Și a doua a fost întrebarea să-mi spună pe cineva din echipa de consultanți (…) strategi, cu sondaje, cu lansări de fake news. Domnul Rareș Bogdan mi-a spus că nu a avut așa ceva domnul Klaus Iohannis. Nu cred, cred că au fost de la SRI, a fost una dintre cele mai spectaculoase campanii pe care am văzut-o în post-decembrism. Pentru că a fost o campanie unde un candidat numit Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, toți adversarii lui au făcut exact ce a vrut el, nu există așa ceva în istoria campaniilor electorale, adică în istoria… mai ales în turul al doilea întotdeauna adversarul îți face altceva”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu a explicat și de ce crede că SRI s-a implicat în campania lui Iohannis, dând exemplu dezbaterea de Biblioteca Central Universitară (BCU) și selectarea jurnaliștilor invitați la această dezbatere.

„Deci gândiți-vă la următorul lucru, el convoacă o dezbatere cu jurnaliștii, da? Bănuiesc că strategii de campanie nu i-au zis, «domnul președinte, dar dacă vine Viorica Dăncilă?».Păi nu și ăia au zis, avem profilul ei, nu vine. Nu ați înțeles? Păi ei aveau profilul și știa, garantăm noi că nu vine (…) jurnaliștii nu au fost aleși numai pe suspiciunea că ei erau ofițeri acoperiți, nu, dacă ați observat, au fost eliminați jurnaliștii de dreapta. Adică jurnaliștii care nu aveau complexe față de el, de regulă nu ai complexe dacă ești jurnalist PSD-ist față de liderii tăi, au fost aleși jurnaliști de la televiziuni cu complexul PSD, nu știu, mă înțelegeți? Adică din start ăia erau încântați că stau de vorbă cu președintele. Sigur au avut și aprobarea mogulilor(…) Au fost mișcări geniale, nu îmi vine să cred, deci el avea interes să nu fie dezbatere da? Să nu se discute timp de două săptămâni despre el, s-a discutat? Nu. De ce, pentru că Viorica Dăncilă a ținut-o langa cu dezbaterea”, a susținut Ion Cristoiu.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat participarea la o dezbatere față-n față cu prezidențiabilul PSD Viorica Dăncilă în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Între cele două tururi de scrutin, la 19 noiembrie, echipa de campanie a lui Iohannis a organizat o dezbatere la BCU, la care jurnaliștii au fost selectați și invitați nominal. Radu Tudor, Moise Guran, Cristina Șincai sunt trei dintre jurnaliștii care au fost invitați să adreseze întrebări la discuția cu președintele Klaus Iohannis. La fel ca în cazul interlocutorilor, surse politice spun că lista de studenți și profesori prezenți a fost aprobată în prealabil. Deși a cerut insistent o dezbatere față în față cu Iohannis, Viorica Dăncilă nu s-a dus la dezbaterea de la BCU și a organizat propria dezbatere, cu jurnaliștii, la Palatul Parlamentului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee