„Gândurile lui Cristoiu”: Dragnea ajunsese la ideea că e Tudor Vladimirescu, chiar se credea mare om

„Gândurile lui Cristoiu: Dragnea ajunsese la ideea că e Tudor Vladimirescu, chiar se credea mare om
Publicat: 30/11/2019, 19:02

Jurnalistul a declarat joi, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că Liviu Dragnea se credea de două ori Viktor Orban, premierul Ungariei, fostul lider al PSD având adeseori discursuri dure la adresa multinaționalelor și a instituțiilor UE.

„Știți că în toată această confruntare a lui Klaus Iohannis de a spune cu PSD de trei ani, PSD nu face nimic pe contrasens, vă dau un exemplu cu Liviu Dragnea: deci Liviu Dragnea i se vârâse în cap și credea, uite fac o dezvăluire, că el este de două ori Viktor Orban, el chiar se credea să știți, el era, ajunsese cu politica asta a lui împotriva naționalelor, cu UE, (…) ajunsese la ideea că este Tudor Vladimirescu, chiar se credea un mare om, e greu de presupus, că am întrebat și eu am crezut că nu, nu era o greșeală, era convins, le spunea lor la ședințele acestea de Comitetul Executiv Național că el o să moară pentru popor, dar chiar spunea, adică nu era hai să facem o combinație, el era… i se intrase în cap că ceea ce face el este Mareșalul Antonescu, Ceaușescu, el este un om istoric, da?”, a afirmat analistul politic.

„Acționându-se asupra acestuia (…) în ce capcană l-a prins Klaus Iohannis, anume în capcana că atunci când vorbea de Uniunea Europeană. Spre deosebire de Cătălin Ivan, el nu făcea o introducere, mai țineți minte, „noi, românii, suntem pentru UE să facem…» Păi nu, niciodată, el vedea cum, dacă ar fi fost lucid, vedea cum Klaus Iohannis se folosește de absența acestei prime părți și creează imaginea omului care vrea să ne scoată din Uniune, de acord? De ce nu spunea el prima parte nu știu și am dat un exemplu încă o dată nu, chiar sunt așa cu gura căscată de admirație cum de le-a ieșit”, a mărturisit jurnalistul.

Ion Cristoiu spune însă că gândirea fiecărui pas din strategia electorală a lui Klaus Iohannis a fost făcut și prin forța „infiltraților”.

„Da, în jurul fiecăruia și a lui Liviu Dragnea există infiltrați după o regulă a celui care știți că agenții dubli, e o chestiune din servicii, când treceai de la KGB la CIA și treceai rămânând, treceai ca o conservă, cârtiță. Sigur că vreau să spun că și ăia te luau la… dar și ei te verificau după adevăruri și tu spuneai 99 de adevăruri, 99 atât și la un moment dat, verifică încă o dată, să vedeți că (…) are picioarele mari, ăia verificau, dar are dreptate nu ne minte, a doua, a treia, a patra, a cincea, de nenumărate ori, uneori a zecea spunea că este fundamentală pentru America, dar tu aveai cea de a 100-a. Aia care conta, aia era marea intoxicare, aia de care aveai nevoie. Așa cred că a fost și la Liviu Dragnea, adică au fost oameni care i-au câștigat încrederea, că era Dragnea și cu 99 de lucruri, cea de a 100-a era o chestie falsă, o să scapi de pedeapsă, am vorbit noi”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu a dezvăluit că s-a „lucrat” și asupra iubitei lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, și că rețeta a fost folosită inclusiv pentru demiterea guvernelor Grindeanu și Tudose .

„Deci așa este operațiunea, câștigă ăia încrederea, sunt perfecți, foarte mult se lucrează în orb, au fost și zvonuri că de fapt și în cazul lui Dragnea s-a lucrat în orb asupra iubitei lui, nu în ideea că venea cineva, se ducea la coafor și spunea cineva, «doamnă, știți că eu am aflat că» … ea îi spunea lui, atenție, foarte mare atenție, pe fondul de slăbiciune clasică, da? Dacă bărbatului îi plac blondele, vine o blondă, dacă bărbatul este suspicios de trădare vine unu și spune că «fiți atenți că Monica Mihai va vorbi cutare, cutare și vă trădează», se lucrează pe slăbiciunea fundamentală a omului, apărea omul la televizor și spuneau, voiau să scape să spunem de unul bun din guvern da? Și venea unu și spunea, «domnul vă lucrează, v-a pus la punct», așa se explică și căderea celor două guverne. Tot așa au venit și au spus «Grindeanu vrea să vă ia locul cutare, cutare». Degeaba se ducea Grindeanu… Păi nu că el spunea «aha, nu ai nici o intenție, lasă că știm noi în gândul nostru că vrei să mă trădezi»”, a susținut analistul politic.

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, declara în iulie 2018 că „eu nu vreau să plec ca prostul din această viață și din această funcție. Vreau să știu că la plecarea din funcție am lăsat împreună cu colegii mei, pe care îi felicit că au rezistat la presiuni inimaginabile, o țară mai bună din punct de vedere al drepturilor și libertăților fundamentale”.

La 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. El este încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase