„Gândurile lui Cristoiu” | Topul politicienilor: Se vrea formarea unui partid, chiar cu Diaconu președinte

„Gândurile lui Cristoiu | Topul politicienilor: Se vrea formarea unui partid, chiar cu Diaconu președinte
Publicat: 17/11/2019, 08:42

Top 5 politicienii săptămânii

Locul 5 – Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale

„Pe locul cinci este Dan Barna deoarece a reușit în ghilimele rara performanță, nu de a intra în turul doi, de a fi la prea mare distanță față de Viorica Dăncilă. De fapt, o să vedeți, o să discutăm după alegeri, asta va costa mult în perioada următoare și pe Klaus Iohannis. A rămas undeva un electorat care acum, până duminica viitoare, zice, eu văd, deja încep lideri de opinie USR-iști, ați observat, care nu au curaj să zică votați Viorica Dăncilă, nici eu n-aș face așa ceva… pregătesc terenul pentru când se va termina războiul. Gândiți-vă că de duminică seara viitoare, vom avea triumful, Klaus Iohannis rămâne singur cu ei. Nu mai poate invoca pe Viorica Dăncilă. Deci nu mai poate invoca dușmanul e la porți și la ziduri și trebuie să fim uniți, noi dreapta cu stânga. Acest electorat al lui Dan Barna, și dacă Dan Barna ar fi isteț ar continua, îi va ridica mari probleme. Și faptul că a fost la prea mare distanță. Dacă era la un punct, două și aveam noi acum controverse și ziceam că mai erau 100, la distanța asta… Repet, ați înțeles, nu față de Iohannis, a afectat cumplit electoratul USR distanța față de ciuma roșie. Adică bătălia a fost între Dan Barna și Viorica Dăncilă până la urmă, da? Așa a fost. Și a câștigat Viorica Dăncilă. Și atenție la aceste nuanțe. Electoratul USR consideră, așa pe rețele… Pe șahul Iranului știți ce l-a doborât? Bazarul. Bazarul din Teheran, e o chestie uriașă, și acolo se difuzau casetele lui Khomeini. Deci avem acum un fel de bazar din Teheran care este USR-ul, nu știm ce-și comunică între ei, dar sigur, eu bănuiesc că își comunică, își comunică faptul că ne-a umilit Klaus Iohannis. Ne-a umilit punând-o pe ea pe locul doi. Nu le veți scoate din cap asta”, a afirmat analistul politic Ion Cristoiu.

Locul 4 – Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale

„Am ajuns la Klaus Iohannis, pe locul patru, pentru că era normal să intre în turul al doilea, a intrat totuși cu 37%, nu cu 50 cum ne spunea Ludovic Orban, cu o prezență foarte slabă în raport cu toate prezențele de până acum și, fără să facă nimic, probabil va ajunge președinte, sigur va ajunge, putem paria pe ce vreți dumneavoastră și fără să facă nimic. O fi dezbaterea de marți și nu mai văd nimic deosebit, deci cât mai e…”, a susținut Ion Cristoiu

Locul 3 – Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale

„Pe locul trei este Viorica Dăncilă deoarece… Marele câștigător al acestor alegeri este ea. De ce? Dacă ați observat o chestiune psihologică, adică până acum candidații PSD spuneau voi intra în turul al doilea și ajung președinte, așa și era, chiar mai avea un pic și ajungea. Acum ea din start a zis vreau să intru în turul doi și a intrat cu scorul partidului. deci această campanie pentru ea nu e să ajungă președinte că n-are cum, este să rămână președinte a PSD, dovedind PSD-iștilor că a avut performanță. Dacă nu intra în turul al doilea, era jale. Sau dacă obținea un scor mult mai mic. Așa, obținând scorul partidului, după părerea mea, a avut un succes, probabil o să fie, am înțeles se estimează de cei care deja au decis cine va câștiga alegerile, v-am dat o știre, 65 la 35. E mult. Ea se va raporta la scorul partidului. dacă este 55 la 45 putem spune că l-a bătut pe Iohannis. Deci, atenție, e foarte important. Diferența. Dacă diferența este mare, atunci Klaus Iohannis e învingător. Dacă coboară sub 10, să știți că e mare problemă pentru Iohannis. Nu că pierde, dar una e să fii președinte să bați pe proasta între ghilimele, nu-i așa, cu diferență de 30-40% în turul doi și alta e să o bați cu o diferență de 5-10% sau să ai emoții”, a spus Ion Cristoiu.

Locul 2 – Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale

„Am spus mai înainte, pe locul doi este Theodor Paleologu cu scorul pe care l-a obținut, trebuie să-și valorifice asta, nu-mi dau seama dacă va prelua și șefia PMP. Teoretic și practic trebuie să o preia deoarece domnul Tomac are o problemă, este și președintele partidului dar e la Bruxelles. Toată săptămâna domnul Tomac nu a optat, trebuia deja PMP-ul să decidă. Nu poți să fii președintele partidului numit PMP și să fii și la Bruxelles. Dacă nu există, o să discutăm după alegeri, planul de dizolvare a PMP-ului în PNL. Probabil că în perioada următoare așa se va întâmpla”, a dezvăluit Ion Cristoiu.

Locul 1- Mircea Diaconu, candidat independent, susținut de ALDE și Pro România, la alegerile prezidențiale

„Câștigătorul este domnul Mircea Diaconu cu scorul pe care îl are, uriaș, și vă pot spune în premieră că se intenționează formarea unui partid în care se pare că vrea să intre și o parte din ALDE, a unui partid în care nu știu dacă va fi Mircea Diaconu, s-ar putea să fie chiar Mircea Diaconu președinte, având un executiv care va fi mai activ. Dar asta este o știre, se intenționează formarea unui partid condus de el cu o dimensiune mai naționalistă, mai de demnitate, cam cu temele lui. O să vedem”, a mai dezvăluit analistul politic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă