Generalul SRI care îl consilia pe Grindeanu a plecat de la Guvern

Generalul SRI care îl consilia pe Grindeanu a plecat de la Guvern
Publicat: 27/06/2017, 11:28
Actualizat: 27/06/2017, 22:07

Decizia a fost luată la cererea lui Stătescu.

Gabriel Stătescu, consilier de stat la cancelaria primului ministru, este general SRI în rezervă, fostul șef al Direcției Comunicații și Tehnologia Informației, trecut în rezervă în 2017, după eliminarea lui Florian Coldea de la conducerea SRI, din cauza scandalului cu Sebastian Ghiță. Soția sa, Manuela Stătescu, a ieșit la pensie tot din SRI.

La Guvern, în mandatul lui Sorin Grindeanu au mai venit doi foști ofițeri SRI, unul dintre ei chiar de la direcția coordonată până în 2017 de generalul Stătescu.

Florin Cristian Vidu, consilier încadrat la SGG, vine de la SRI, de la Direcția Comunicații și Tehnologia Informațiilor, care a fost condusă de generalul Gabriel Stătescu, consilierul lui Sorin Grindeanu.

Eugen Gabriel Mazilu, consilier la unul dintre cabinetele secretarilor de stat, este colonel SRI în rezervă, fost director adjunct al Centrului Național CYBERINT. Este expert în securitate cibernetică și a colaborat cu firma Q East Software din București, producătoare și distribuitoare de software, reparații echipamente de comunicații. Firma este deținută de Marius Sticlaru și de Tiberiu Lorenzio Leta. Au dezvoltat un software de securitate IT, Smart Investigator. Cei doi sunt conducătorii Camerei de Comerț România-Coreea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase