Geoană: PSD a fost „extraordinar de culant, elegat, calm, respectuos” față de „colegii liberali”

Geoană: PSD a fost „extraordinar de culant, elegat, calm, respectuos” față de „colegii liberali”
PSD a fost "extraordinar de culant, elegat, calm, respectuos" față de "colegii liberali", această atitudine fiind expresia dorinței de a păstra o majoritate guvernamentală "operațională" și o coaliție "funcțională", a declarat, sâmbătă, senatorul PSD Mircea Geoană.

PSD a fost „extraordinar de culant, elegat, calm, respectuos” față de „colegii liberali”, această atitudine fiind expresia dorinței de a păstra o majoritate guvernamentală „operațională” și o coaliție „funcțională”, a declarat, sâmbătă, senatorul PSD Mircea Geoană.

Geoană a spus că, „dacă ar fi după interesul PSD” ar trebui să existe un „sistem electoral simplu, în care primul să ia tot, de sus pânâ jos”, dar că „nu este bine ca un partid ca PSD, care a câștigat „totul în România” să devină „atât de dominant”.

Întrebat dacã proiectul de regionalizare, prin care se propune ca guvernatorul să fie ales indirect, de către primari și președinții de consilii județene, care i-ar dezavantaja pe liberali, Geoană a arătat că, personal, și pe el l-a „deranjat” sistemul paritar între PSD și PNL, când a fost făcut USL.

„Pe mine m-a deranjat ca pesedist, suntem de două ori talia PNL, și am acceptat pentru avea un echilibru și pentru a putea avea un parteneriat de lungã durată cu un sistem dezavantajos pentru noi. A fost extrem de multă supărare în PSD: De ce sã împățim cu un partener care este jumătate talia noastră”, a spus acesta.

Senatorul a menționat că PSD a fost „mai mult decât elegant” în relația cu liberalii și cã social-democrații au lăsat de la de la ei, pentru că au vrut să confirme o relație solidă, pe termen lung, care este în continuare necesară pentru România.

Chestionat dacã nemulțumirea legată de paritate mai există în interiorul PSD, Mircea Geoanã a răspuns: „Chiar dacă au mai fost și sunt nemulțumiri
în relația cu liberalii, le-am ținut în interior, am încercat și conducerea partidului a încercat să le rezolve prin dialog, uneori mai direct, alteori mai amical”.

„PSD este un partid foarte mare care are un fel de înțelepciune colectivă și, chiar dacã ceva nu ne convine, înțelegem că existã un interes superior, acela de a crea un front comun împotriva lui Traian Băsescu și a regimului Traian Băsescu. Ar fi o decizie nefericită sã înceapă deja lupta pentru împărțirea puterii până când regimul Bãsescu nu va fi fost evacuat cu totul din România”, a conchis Mircea Geoanã.

 

 

Inchide