Geoană scoate pentru Dragnea stenogramele lui Băsescu: „Mai bine un secretar general la PSD cu lumânarea aprinsă la fund, decât la pușcărie”

Geoană scoate pentru Dragnea stenogramele lui Băsescu: „Mai bine un secretar general la PSD cu lumânarea aprinsă la fund, decât la pușcărie
Publicat: 30/11/2014, 16:34

„Demisia de la MAI a lui Liviu Dragnea a fost făcută la presiunea lui Traian Băsescu, interesat să-și mențină influența în zona serviciilor de informații”, susține Mircea Geoană, într-un comunicat de presă, la două zile după actualul vicepremier a povestit la RTV că în ianuarie 2009, în ziua când a depus jurământul de ministru de Interne, Cătălin Voicu și Dumitru Iliescu au făcut presiuni asupra sa chiar din biroul lui Mircea Geoană de la Senat pentru o serie de „numiri în pofida tuturor avertizărilor de la instituțiile statului”.

Dacă Dragnea susține că refuzul său de a aduce la șefia DIGIPI și în poziția de prim-adjunct al său două persoane controversate au dus la demisia sa, Geoană spune că plecarea din scurt de la Interne a actualului vicepremier ar fi avut o altă cauză. „«Teroristul», cum îl alintă dl Băsescu pe fostul său coleg de partid, era singurul președinte de consiliu județean PSD fără probleme în justiție. De ani de zile umblă „în piață” vorba aceluiași Traian Băsescu: «Mai bine un secretar general la PSD cu lumânarea aprinsă la fund, decât la pușcărie. De acolo nu ne poate fi de folos»”, a sugerat Geoană o legătură Băsescu-Dragnea și după plecarea acestuia din urmă din PD, în anul 2000.

Între versiunea „Dragnea” și versiunea „Geoană” privind șirul de demisii de la Interne în ianuarie-februarie 2009, cea a lui Traian Băsescu se apropie mai mult de relatarea lui Liviu Dragnea. La un an după ce PSD a schimbat într-o lună trei miniștri fără explicații oficiale, președintele a vorbit într-un interviu despre o cauză comună: numirile la DGIPI, direcția din Interne cunoscută și ca „Doi și un sfert”.

„Dacă vă aduceți aminte, au fost doi miniștri de Interne care au plecat foarte repede. Lumea și-l aduce aminte pe Gabriel Oprea, dar uită că la șapte zile după plecarea lui Oprea a plecat al doilea ministru pe care l-am numit, pe Liviu Dragnea. Da, dacă o să spună el, foarte bine. Dacă nu, o să-i amintesc eu, dacă el nu spune, de ce a demisionat. Doi miniștri care au refuzat să facă un joc al unor numiri la structuri de siguranță a statului, până la urmă, așa cum sunt ele, serviciile, departamentale, cele din Ministerul de Interne, nu servicii naționale, ca SRI și SIE… Sunt servicii de informații. Nimeni nu se întreabă de ce doi miniștri au plecat și mai ales toată lumea uită de Dragnea, care a stat șapte zile ministru de Interne, după care a venit la mine dându-mi explicația de ce își prezintă demisia. Motivele au fost aceleași ca la Oprea”, a susținut Băsescu, într-un interviu la B1.

Plecarea lui Dragnea și ieșirea lui Vanghelie cu informații care proveneau din DGIPI au fost momentele care au declanșat, din spusele președintelui, ancheta care a dus în final la arestarea lui Cătălin Voicu și a rețelei din Justiție pe care o controla. „

Aduceți-vă aminte că pe urmă au început niște discuții cu oameni care au arhive, au acces în arhive sau oameni care primeau informații de la Moș Crăciun. Vă aduceți aminte celebrele… Da, «mă duc, mă așez în pat și vine Moș Crăciun și îmi dă informații». Structurile statului nu cred în Moș Crăciun. Și de la aceste întâmplări, de la demisiile celor doi miniștri, plus de la Moș Crăciun care aducea unui politician în vogă la un moment dat informații, au reacționat structurile statului și au pus sub supraveghere infecția de la Interne”, a rezumat Băsescu ancheta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice