George Simion, critici dure, după consultările de la Cotroceni: „PSD e un partid care s-a predat total Cotroceniului. Nu a câștigat nimic după alegeri”

George Simion, critici dure, după consultările de la Cotroceni: „PSD e un partid care s-a predat total Cotroceniului. Nu a câștigat nimic după alegeri”
Publicat: 22/12/2020, 18:08
Actualizat: 22/12/2020, 18:11

George Simion și Claudiu Târziu au ieșit de la consultările cu Klaus Iohannis și au adus critici la adresa președintelui, a actualei coaliții de guvernare și a PSD.

PSD e un partid care s-a predat total Cotroceniului, nu face deloc opoziție

„Discuția a fost una protocolară, nu credem că viitorul guvern pe care îl va anunța diseară o să prindă 2024. PSD e un partid care s-a predat total Cotroceniului, nu face deloc opoziție și asta s-a văzut noaptea trecută când a stat până la 3 noaptea ca să îl pună președinte pe Ludovic Orban. Ne scârbește înțelegerea lor, așa cum îi scârbește și pe români.

PSD a câștigat cele mai multe voturi, dar nu a câștigat nimic după alegeri”, a spus George Simion.

La rândul său, Claudiu Târziu a relatat că i-a transmis președintelui să mai ”mediteze”.

„Partidele nu sunt legitime ca să facă această coaliție, au obținut scoruri mici, iar ei se bazează pe sprijinul pe care îl oferă președintele. Președintele ignoră că PNL nu a obținut cel mai mare scor și că nu a guvernat bine timp de un an. I-am spus asta președintelui și i-am spus să mediteze ca să ofere un guvern de profesioniști, să nu mai bâjbâim cu oameni politici. Acest  guvern nu este legitim pentru că nu deține majoritatea în mod real. Conform ultimelor sondaje, ei au scăzut, UDMR nu ar trece pragul electoral, USR-PLUS a pierdut 3-4 procente”, a spus Claudiu Târziu.

Parlamentarii AUR nu vor vota guvernul premierului propus de coaliţie

Înainte de a intra la discuţii, Simion a precizat că formaţiunea sa nu votează echipa lui Florin Cîţu şi că AUR insită pentru redeschiderea, de urgenţă, a şcolilor.

„Susţinem categoric redeschiderea şcolilor în sistem faţă. Trebuie să ascultăm profesorii, părinţii, trebuie să ne gândim la viitorul copiilor. Vrem redeschiderea şcolilor pentru că de bâlci politic românii sunt sătui. Klaus Iohnannis şi eventualul nou guvern şi să redeschidă şcolile în sistem faţă în faţă (…) Am constatat o uriaşă risipă a banului public în Parlament, o bătaie de joc din partea coaliţiei de guvernare în concubinaj cu PSD.

Marcel Ciolacu: PSD, total în Opoziție! Coaliția este noua CDR / PSD va conduce câte 8 comisii la Senat și Camera Deputaților

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat marți că partidul său va intra în Opoziție și va face ”o opoziție dură”. El compară noua coaliție PNL USR-PLUS UDMR cu vechiul CDR (1996-2000).