George Simion, despre Nicușor Dan: „Mi s-a părut că este într-o depresie gravă. Să caute ajutor specializat”

George Simion, despre Nicușor Dan: „Mi s-a părut că este într-o depresie gravă. Să caute ajutor specializat”
Publicat: 19/11/2021, 09:25
Actualizat: 19/11/2021, 11:39

George Simion, co-preşedintele AUR, a declarat că i s-a părut că Nicușor Dan se află în depresie și ar trebui să meargă la psiholog: „Să își ia două-trei săptămâni vacanță, să caute ajutor specializat”.

George Simion a vorbit, joi, la ”Sinteza Zilei”, despre motivul pentru care a stat lipit de Nicuşor Dan în timp ce acesta dădea declaraţii de presă în faţa jurnaliştilor, după audierea de miercuri din Parlament.

„I-am lăsat și un comentariu pe Facebook că e cazul, după un an de zile, să înțeleagă. Nu mai e un ONG-ist, e primarul general al Bucureștiului și trebuie să se ocupe de căldură, de plata facturilor, trebuie să ne dea un preț. trebuie să fie lumea lămurită.

Sincer să vă zic – și uman vorbind – domnul Nicușor Dan mi s-a părut într-o depresie gravă. Și asta este de înțeles, cumva, dar măcar să își ia două-trei săptămâni vacanță, să caute ajutor specializat, să revină în forță, pentru că nu e posibil să aibă o asemenea prestație.

Pur și simplu s-a ridicat din timpul comisiei, nu am putut să-i adresez nicio întrebare și a plecat. Și își uitase și patonul, că a ieșit la declarații și după aia s-a dus înapoi în cameră după palton, mă întreba pe unde să iasă. În fine, l-am dus până la urmă, l-am condus”.

Nicușor Dan a părăsit sala de ședințe în care era audiat de Comisia de anchetă privind prețul energiei: „Din păcate, şedinţa asta a fost un circ”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a părăsit, miercuri, sala de la Parlament în care era audiat de Comisia de anchetă privind prețul energiei.

După ce a părăsit sala în care era audiat de membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind preţul energiei, Nicușor Dan a declarat că la această ședință a fost circ.

„Din păcate, şedinţa asta a fost un circ pe care l-a generat preşedintele comisiei. Din respect pentru ceilalţi membri ai comisiei, pentru bucureşteni şi pentru această problemă foarte serioasă (factura la căldură – n.r.), am stat şi am discutat la obiect pe toate subiectele tehnice. Sunt gata să dau orice fel de răspuns şi sunt gata și să colaborez cu instituţiile statului pe orice înseamnă rezolvarea problemei termiei bucureştenilor. Nu am mai putut să stau în condiţiile în care preşedintele face declaraţii politice”, a declarat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Nicușor Dan a declarat că este optimist în ceea ce privește ajutorul de 968 de milioane de lei pentru subvenția la căldură, care ar trebui să vină de la Guvern.

CGMB va dezbate prețul la căldură pe 26 noiembrie

„Întrucât Guvernul a dat deja pentru nişte primării care au avut nevoie de un ajutor urgent, eu sunt foarte optimist pentru PMB. Au existat mai multe discuţii (cu premierul Florin Cîţu – n.r.) atât pe subiectul special al termiei din Bucureşti, cât şi pe subiectul general al termiei în oraşele care au sisteme centralizate de încălzire. Răspunsul o să vină în baza analizelor financiare pe care le face Guvernul”, a afirmat Nicuşor Dan.

Edilul Capitalei a mai precizat că pe data de 26 noiembrie, Consiliul General al Municipiului București va stabili tariful la căldură pe care îl vor plăti bucureştenii.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult