George Simion, la o televiziune din Polonia: ”Nu ne dorim iar ideologii de stânga sau neo-marxiste, care să rupă identitatea națională”

George Simion, la o televiziune din Polonia: ”Nu ne dorim iar ideologii de stânga sau neo-marxiste, care să rupă identitatea națională”
Copreședintele AUR George Simion / Sursa FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 11/02/2022, 17:31
Actualizat: 11/02/2022, 17:32

Liderul AUR, George Simion, a declarat vineri, la postul de televiziune polonez TVP World, că partidul pe care îl conduce a intrat în Parlament cu un procent de 10%, iar sondajele arată, în prezent, că AUR ar avea aproape 25%. El a susținut că „ameninţarea ideologiei neo-marxiste asupra unei Europe Unite” este una dintre provocările cu care se confruntă țările europene. 

Prezent la summit-ul partidelor conservatoare europene de la Madrid, care se opun curentului neo-marxist şi postmodern, George Simion a vorbit  în cadrul emisiunii prezentatorului polonez Michal Rachon despre viziunea AUR asupra provocărlor cu care se confruntă statele europene în prezent.

Prezentatorul a menţionat rezultatele „spectaculoase” ale AUR la alegerile parlamentare din 2020 şi sondajele care dau partidul drept a doua forţă politică din România în acest moment. Acesta l-a întrebat pe Simion care este viziunea sa cu privire la deviza summit-ului conservator de la Madrid „Apărăm Europa” şi care sunt ameninţările cu care continentul se confruntă, relatează Mediafax.

George Simion a răspuns că o mare problemă o reprezintă „birocraţii de la Bruxelles  şi ameninţarea ideologiei neo-marxiste asupra unei Europe Unite”

„Acesta este motivul pentru care trebuie să apărăm Europa împotriva mişcărilor precum ”cancel culture”, de exemplu, care vor să ne distrugă originile istorice şi identitatea”, a declarat co-liderul AUR.

Întrebat de ce partidele conservatoare devin din ce în ce mai puternice în centrul şi estul Europei, George Simion a răspuns că Polonia şi România au multe lucruri în comun, ambele ţări experimentând regimuri totalitare comuniste.

Simion: Nu vrem din nou marxism sau neo-marxism sau diverse mişcări şi ideologii de stânga

„Polonia şi România au multe în comun, au o istorie comună. Ambele ţări au trecut prin ororile dictaturii şi am văzut statele dezbinate, cum a fost cazul Poloniei şi României, atacă de nazişti şi de comunişti. România şi Polonia şi alte ţări din grupul Vişegrad au experimentat teribuilul regimul comunist, deci nu vrem din nou marxism sau neo-marxism sau diverse mişcări şi ideologii de stânga care vor să distrugă identitatea noastră naţională. Vrem o Uniune Europeană puternică şi unită, însă vrem să ne păstrăm şi identitatea naţională. Unitate în diversitate era sloganul acum 10-15 ani. Vrem să avem un viitor comun cu UE, prin colaborare, dar nu să fim sclavii unor state mai bogate. Vrem să fim respectaţi şi înţeleşi. Nu vrem să ieşim din UE, cum a făcut Marea Britanie. Vrem să fim parte din Europa, dar o Europă iudeo-creştină, cu valori şi vrem să fim egali cu alte state, nu dorim ca Curtea Europeană de Justiţie să ne impună regulile lor, pentru că avem propria Constituţie, regulile noastre naţionale şi suntem într-o alianţă numită Uniunea Europeană. Nu sclavii UE şi nu Europei federale”, a mai explicat liderul AUR, citat de ziare.com.

Liderul AUR: Postcomunism înseamnă corupţie, distrugerera statelor şi colonialism

Moderatorul a spus, la rândul său, că ţările vestice nu pot să înţeleagă ororile comunismului şi l-a rugat pe George Simion să dea o definiţie a postcomunismului în România şi Europa Centrală şi de Est.

„Postcomunism înseamnă corupţie, distrugerera statelor (…) şi colonialism pentru că state mai puternice şi companii multinaţionale ne-au cumpărat fabricile şi resursele, iar noi am ajuns să muncim în străinătate din cauza sărăciei” a răspuns George Simion.

Liderul AUR a discutat şi despre disputa dintre Comisia Europeană şi Polonia cu privire la independenţa justiţiei. La final, George Simion a vorbit despre ideea creării unui stat federal european, declarând că în România nu este populară o astfel de idee. „70% dintre români nu îşi doresc un stat federal. Vrem să ne păstrăm suveranitatea naţională.

Co-preşedintele AUR George Simion a declarat că partidul pe care îl conduce a intrat în Parlament cu un procent de 10%, însă sondajele arată, în prezent, că AUR ar avea aproape 25%. El a mai spus că deşi alegerile în România vor fi în anul 2024, AUR doreşte ca acestea să aibă loc mai devreme pentru că formaţiunea politică să ajungă la guvernare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?