Ghiță demisionează din PSD. „Geoană a vrut să îl șantajeze pe Ponta. M-a sunat să-mi spună că dacă nu-l numește ministru de Externe va fi război în PSD”

Ghiță demisionează din PSD. „Geoană a vrut să îl șantajeze pe Ponta. M-a sunat să-mi spună că dacă nu-l numește ministru de Externe va fi război în PSD
Publicat: 28/11/2014, 17:10

După un schimb de replici prin intermediul presei, Sebastian Ghiță și Victor Ponta au ajuns astăzi la concluzia că soluția momentului pentru aplanarea tensiunilor din PSD este demisia din partid a celui dintâi.

„Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dânsului. Am avut o discuție serioasă despre evenimentele politice din ultima perioadă. (..) Mi-a spus că declarațiile pe care le-am dat sunt corecte, dar că nu pot să am inițiative personale nediscutate cu colegii de partid. Am înțeles punctul său de vedere și am hotărât să demisionez din PSD”, a anunțat Ghiță, printr-un comunicat de presă, că pleacă din PSD, la nici o zi după ce îi ceruse retragerea lui Ion Iliescu.

La plecare, deputatul a transmis partidului că va rămâne în afara lui „cât timp chestiunile legate de comunism, corupție și schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate”.

Ghiță a fost, în ultimele ore, ținta criticilor constante ale lui Marian Vanghelie care a susținut și astăzi, într-un interviu acordat „Adevărul LIVE” că Legea amnistiei ar fi fost gândită de PSD pentru acesta și nu pentru primarii care au dosare în instanță. „El (Victor Ponta, n.red.) a vrut să îl salveze pe Ghiță. Ghiță are un dosar penal de vreo 10 ani, care este la final, se judecă. Cel cu motorină, cu TVA”, a acuzat Vanghelie.

Sebastian Ghiță nu s-a retras însă din PSD înainte de a face publică varianta sa în legătură cu tensiunile pe care le-ar fi trezit Mircea Geoană și, implicit, cu motivul pentru care a fost ieri exclus. Apropiatul lui Victor Ponta a invocat o tentativă de șantaj a lui Geoană la adresa premierului, chiar prin intermediul său. „Geoană a vrut să-l șantajeze pe Ponta, cerându-i funcția de ministru de externe. M-a sunat să îmi spună că, dacă Ponta nu îl numește ministru de externe, atunci va fi război în PSD”, relatează Ghiță în comunicatul prin care își oficilaizează demisia.

Cu câteva ore înainte, Ponta s-a arătat „deranjat” că Ghiță a ieșit la RTV să facă ordine în PSD, infirmând că ar fi de aceeași părere ca și acesta. „Nu, nu. Stați un pic. Nu se pune problema așa”, a parat liderul PSD varianta retragerii forțate a lui Ion Iliescu din partid.

În privința lui Ghiță, Ponta a venit cu un avertisment, lansându-l însă cu formula de adresare pe care o folosesc apropiații acestuia – „Sebi”. „Cred că a greșit. Cred că trebuie să înțeleagă că o organizație merge după alte reguli, nu doar după cea a lupului singuratic. Și în privința lui, poate nu înțelege că sunt alți colegi care spun poate trebuie să ne despărțim și de Sebi Ghiță. Dacă nu înțelege ideea de echipă, dacă tot timpul o ia înaintea plutonului, va pierde echipa. Dacă poate să ducă pe toată lumea în ritmul lui, atunci să fie el liderul”, s-a arătat ironic Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...