GOGOȘILE LUI DRAGNEA. Liderul PSD aduce DOUĂ VALIZE la CEx: Nu vă interesează GOLĂNIILE făcute de președinte cu unii procurori?

Publicat: 05/11/2018, 13:13

„Am întârziat puțin pentru că am primit două valize. Prima valiză este cu gogoși de la Rise Project. Sunt aici proaspete. Le mâncăm aici. A doua valiză, după cum probabil știți eu sunt din Teleorman și ca orice localnic din Teleorman am găsit în fundul curții o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA și hai să vedem ce e aici.

Ia uite, dosarul 01 achiziția dosarului Raiffeisen. 02 Retrocedări către forumul german al grupului etnic german. 03 promovarea procurorilor care i-au închis dosarelor. 04 declarații despre banii încasați din chirii. 05 închirierea căminului de bătrâni de la Forumul German. 06 presiuni asupra unui judecator de la Curtea. Și mai avem niște stickuri,” a explicat Liviu Dragnea, la intrare.

Președintele PSD este de părere că scandalul valizei cu date de la firma Tel Drum are menirea să acopere scandalul legat de revocarea lui Augustin Lazăr.

„Habar nu am dacă e valiză, ce e în valiză. Nu vă interesează golăniile făcute de președinte cu unii procurori. (…) E o prostie, o disperare, probabil să acopere scandalul în jurul domnilor Lazăr. Numai că acest scandal nu poate fi ocolit, îngropat. (…) Eu am mii de fotografii cu români. S-ar putea să apară mii de valize cu pozele mele,” a mai spus Dragnea.

Președintele PSD a avertizat că ședința Comitetului Executiv Național va fi neplăcută, dar necesară.

„Acum o să mergem la CEx, unde va fi o ședință din păcate neplăcută, dar necesară. O să propunem mai mult, să închidem toată această perioadă în care colegi din partid au uneltit, negociat ca Guvernul să pice. Așa ceva nu se poate,” a declarat Dragnea.

Duminică seară, într-o discuție la Parlament cu Liviu Dragnea, o parte din liderii județeni ai partidului au cerut aplicarea unor sancțiuni și chiar excluderea vicepreședintelui Adrian Țuțuianu și secretarului general Marian Neacșu.

De asemenea, la discuțiile lui Dragnea s-a avansat și propunerea să se aplice o formă de sancțiune și pentru președintele organizației județene PSD Călărași, Ciprian Pandea, precum și pentru președintele organizației județene PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-ar avut acces anul trecut, când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, a fost găsită de un localnic din zona rurală din Teleorman, chiar pe proprietatea lui, scrie site-ul de investigațiiRISE Project,cu precizarea că săteanul în cauză a luat legătura imediat cu un reprezentant al portalului de anchete jurnalistice din județ.

Valiza conține un hard negru cu63 GB de informațiidin computerul unei persoane importante de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont sau documente ale unor interpuși. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + atașamentele de pe adresa de serviciu.

În valiză mai există o tabletă din 2010 care a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș și peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie, scrie RISE Project.

Conducerea PSD discută, luni, la Parlament, într-o ședință de Comitet Executiv Național, despre înregistrările în care Adrian Țuțuianu a criticat miniștrii și conducerea partidului. Unii lideri județeni invocă posibilitatea excluderii vicepreședintelui PSD, în timp ce alții îndeamnă la calm.