• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Goțiu, reacție după avertismentul transmis de Băsescu televiziunilor. „Este o idee bună”

Goțiu, reacție după avertismentul transmis de Băsescu televiziunilor. „Este o idee bună”
Senatorul USR, Mihai Goțiu, a apreciat poziția exprimată pe Facebook de fostul președinte, Traian Băsescu, de a nu mai participa la emisiunile posturilor TV care îl au ca invitat pe Mirel Palada, după incidentul de cu o seară înainte, de la B1TV. În același timp, Goțiu a precizat, pentru Mediafax, că Mirel Palada nu l-a sunat să își ceară scuze pentru gestul său, subliniind că acesta a muncit pe bani publici cât a fost purtător de cuvânt al Guvernului și că ar trebui să se scuze în fața românilor.

„Decizia dânsului de a nu se duce la emisiuni de televiziune la televiziuni care îl mai invită pe domnul Palada și, ca fost jurnalist, da cred că este o idee bună, pentru a nu mai promova astfel de personaje în mass-media, în special pe posturile de televiziune”, a declarat senatorul USR, Mihai Goțiu.

Potrivit acestuia, Mirel Palada nu și-a cerut scuze după incident.

„Nu mie ar trebui să îmi ceară scuze, ar trebui să ceară scuze tuturor cetățenilor români, pentru că comportamentul lui cred că este ofensator nu atât la adresa mea, cât la adresa românilor. A fost purtător de cuvânt al Guvernului, a muncit pe bani publici și nu cred că așa reprezintă și acesta este comportamentul cuiva care îi reprezintă pe români într-o funcție publică”, a spus Goțiu.

Senatorul Mihai Goțiu a venit la Institutul de Medicină Legală pentru a primi un certificat medical, după ce noaptea trecută parlamentarul s-a prezentat la spital. În cursul zilei de joi, Goțiu va depune și o plângere la poliție pe numele lui Mirel Palada.

„Leziunile la buză și picior fac dovada agresiunii”, a spus Goțiu, la ieșire.

Senatorul USR a mărturisit și ce l-a afectat cel mai tare după incidentul din studioul B1TV.

„Când eram la spitalul de urgență – marturisirea medicului de gardă, care mi-a zis că se gândește serios să plece din România (…) Acesta este lucrul care mă doare, nu pentru că am fost lovit, ci pentru că asta e starea în care a fost adusă România (….) Mi-am dat seama că nu am niciun argument cu buza spartă, de un fost reprezentant al puterii, să îl conving să rămână în țară”, a spus Goțiu.

În plus, Goțiu a declarat că a plâns în momentul în care a văzut câte mesaje de susținere primea, după cele întâmplate.

„Mi-au dat lacrimile la propriu”, a mai precizat senatorul USR.

Moderatoarea emisiunii Talk B1, Nadia Ciurlin, a anunțat că sociologul Mirel Palada l-a agresat fizic pe senatorul Mihai Goțiu (USR), în timpul unei pauze publicitare. Ulterior, Mihai Goțiu a precizat că a fost lovit de către Palada cu pumnul în gură.

„Din păcate, în pauza de publicitate s-a întâmplat un eveniment extrem de neplăcut. Domnul Mirel Palada l-a agresat fizic pe domnul Mihai Goțiu. Ne pare foarte rău pentru acest eveniment. Din păcate, au trebuit să părăsească amândoi platoul”, a spus Nadia Ciurlin, la reluarea emisiunii.

„Palada a intervenit de mai multe ori peste mine. I-am spus că am intrat în politică din cauza unora ca el. M-a lovit în față o singură dată. Comportamentul din aceasta seară e doar o mostra. Nu e doar o agresiune fizică, dar și o agresiune a majoritatii. Azi, în Biroul Permanent când am cerut comisie de ancheta legata de modul în care s-a votat la moțunea de cenzură, au considerat ca nu e cazul sa se ancheteze”, a declarat Mihai Goțiu, la B1, explicând incidentul.

„Am simțit decăderea totală a PSD-ului atunci când m-a lovit”, a comentat senatorul USR.

Mirel Palada este fostul purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, pe vremea în care acesta era premier, și a demisionat după ce a postat pe contul de Facebook următorul mesj pentru ziariști: „Cum apare câte un subiect politic care învârtoșează spiritul bejboinic în opinanți, de zici că-i catastrofă și dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiți de pe lista mea care își fac seppuku comunicațional și trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Și uite așa mai frigem niște purceluși anti-guvernamentali la proțap și le dăm block și mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaților care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, și care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariștii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoșilor, nici nu știți câtă plăcere îmi provocați”.

Inchide