VIDEO | Grindeanu: O să le cer tuturor celor care vor să colaboreze cu mine să fie extrem de corecţi. Nu există cartonaş galben, e direct roşu

Publicat: 30/11/2021, 20:58
Actualizat: 30/11/2021, 23:54

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, la Antena 3, că le va cere tuturor celor cu care va colabora pentru dezvoltarea transporturilor din România să fie foarte corecți. El a transmis că nivelul de toleranță va fi „zero” și va supraveghea „îndeaproape” toate cheltuielile, hărţile şi planurile pentru a elimina risipa banului public.

Ministrul transmite un avertisment tuturor celor cu care vor colabora la Ministerul Transporturilor și le va acorda direct „cartonașul roșu” celor care nu respectă „la liberă” cele promise.

„Nu sunt organ de urmărire penală, dar o să le cer tuturor celor care vor să colaboreze cu mine să fie extrem de corecţi. Eu sunt un om corect, acelaşi lucru îl aştept şi de la ei. Nu există cartonaş galben, e direct roşu. Dacă se întâmplă lucrurile de această manieră – şi pot să o ia ca pe un avertisment, dacă vreţi, ceea ce am spus, pentru că prea mult”, a declarat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

El a precizat că statul este dator față de români cu dezvoltarea infrastructurii de transporturi, care a tot fost întârziată în ultimii 30 de ani.

„Datoria statului, indiferent de guverne, de stânga sau de dreapta, de preşedinţii pe care i-am avut în aceşti 30 şi ceva de ani de la Revoluţie, datoria noastră, a statului faţă de cetăţean  este imensă, din perspectiva infrastructurii de transport, fie că vorbim de rutier, feroviar şi aşa mai departe”, a afirmat Grindeanu.

Grindeanu a criticat modul de lucru prin care de-a lungul timpului s-au tot „scurs” sute de milioane de lei pe studii, hărți și planuri care au fost sau nu puse în practică în ultima perioadă.

„Trebuie să se întâmple lucruri, nu trebuie să vorbim despre lucruri. În toţi anii aceştia, dacă nu s-au făcut la hărţi şi la planuri şi la studii. Problema e că dacă desenau ei că voiau ei e una, problema e că au şi costat zeci, poate chiar sute de milioane toate aceste studii care până la urmă să sperăm că vor fi puse în practică”, a declarat Grindeanu.