Grupul parlamentarilor care fac Mișcare Populară o cer pe Elena Udrea președinte. Sau premier

Publicat: 09/02/2014, 12:51
Actualizat: 07/08/2015, 15:18

Dacă Elena Udrea evită un răspuns tranșant atunci când este întrebată despre o candidatură la prezidențiale, colegii săi din nou-înființatul Partid Mișcarea Populară o văd drept un candidat numai bun pentru Cotroceni. În cazul în care planul nu iese, cu siguranță ar fi bună de șefă de partid și de premier în tandem cu Emil Boc – președinte. Calități? „E o prezență foarte energică și inteligentă pe scena politică românească”, spune deputatul Petre Movilă. „Mă lupt până în pânzele albe pentru ea și Boc”, se pregătește de confruntarea electorală și colegul său Florin Secară. Deci ar fi o variantă bună pentru prezidențiale? „Ziceți dumneavoastră, dar pe mine să nu mă citați cu asta!”, se eschivează liderul parlamentarilor PMP, Clement Negruț, fără a se sfii să declare că îi place de Udrea și ca om politic, și ca femeie.

Movilă: „Fiecare politician serios are în raniță bastonul de mareșal”

Mișcarea Populară este o formațiune nouă, la început de drum, așa că fiecare membru vrea cu tot înadinsul ca mesajul lui să fie auzit: unificarea drept și candidat unic la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. Întrebați pe cine ar vedea în cursa pentru Cotroceni, membrii PMP s-au fâstâcit, s-au eschivat, au vorbit despre alegeri interne în partid cu un discurs aproape tras la indigo, dar, până la urmă, au admis că Elena Udrea ar fi un nume potrivit pentru prezidențiale.

Fotografie de familie. Parlamentarii care au demisionat din PDL și s-au înscris în PMP

Ce o recomandă pe fosta șefă de la Turism? „Elena Udrea este o prezență foarte energică și inteligentă pe scena politică românească. Poate coagula o echipă forte în jurul ei”, a spus deputatul Petru Movilă, contactat de gândul, adăugând rapid că este însă prematur și incorect să vorbim despre candidați înainte ca aceștia să-și anunțe participarea la scrutinul electoral.

„Fiecare politician serios are în raniță bastonul de mareșal. Dacă nu ai performanță, nu ai rezultate și dacă lumea nu te percepe ca o locomotivă mai mare sau mai mică, nu ai ce căuta în fruntea unei echipe politice”, a explicat el.

Întrebat dacă ar vota-o, Movilă a fentat din nou întrebarea, spunând doar că orice politician serios și cu un proiect politic bun va avea votul lui.

„Când un politician este serios și aduce voturi, indiferent de antipatii și simpatii, contează maturitatea proiectului și atunci dacă un candidat se înscrie în competiție și satisface anumite motivații, va avea votul meu”, a conchis deputatul.

„Elena Udrea și Emil Boc sunt două nume grele pe partea dreaptă, două nume care pot face față unei asemenea funcții. Mă lupt până în pânzele albe pentru ei doi!”, a fost strigătul de luptă al deputatului Florin Secară.

Motivele sunt simple, spune el. „Știu să se lupte atât în bătălii electorale, cât și pentru bunăstarea poporului, dar și pentru îndeplinirea proiectului președintelui: un stat de drept și de a întări clasa de mijloc”, precizează Secară, contactat de gândul.

„Îmi place de Elena Udrea și ca femeie”

Numele candidatului îl vom afla după alegerile europarlamentare de la sfârșitul lui mai, spune și deputatul Clement Negruț, contactat de gândul. Chiar și așa, recunoaște că are deja niște preferați. „Dar e strict personal, nu vreau să spun acum”, se scuză el.

„Dar vă place de Elena Udrea?”. „Aaa, dar normal. Îmi place și ca femeie, cum să nu, iar ca om politic nu am nimic a-i reproșa. Prezintă încredere și am susținut-o încă din competiția înternă a PDL-ului, am făcut-o fără niciun fel de rabat, mi-am pus toată forța politică.. Elena Udrea este un om politic foarte valoros și PMP, prin prezența domniei sale, nu face decât să se rotunjească și să capete putere. Domnia sa s-a comportat exemplar și oamenii țin foarte mult la ea în colegiul ei”, o laudă Negruț .

„Deci ar fi o variantă bună pentru prezidențiale”, insistăm. „Ziceți dumneavoastră, dar pe mine să nu mă citați cu asta!”, ne avertizează el, dorind să ne sublinieze, din nou, că nu face nicio nominalizare înainte de vreme. „Dar și domnia sa poate să se înscrie în matrița unui viitor candidat la prezidențiale”, a revenit deputatul la gânduri mai bune.

Boc președinte, Udrea premier

Un senator exPDL, acum în Mișcarea Populară, îi spune „nu” Elenei Udrea la prezidențiale. Nu că nu ar avea o sumedenie de calități, așa cum susține Ciprian Rogojan, dar punând pe masă o alternativă. Cuplul Emil Boc președinte – Elena Udrea premier e mai pe placul lui.

„La prezidențiale Emil Boc, dar este doar punctul meu de vedere. Ca și președinte de partid, ca și organizare, ca și loialitate, doamna Elena Udrea. Cu siguranță ar fi un bun premier. Îi recomandă experiența, în primul rând, nu mai punem la îndoială faptul că sunt fost ministru și fost premier”, explică Rogojan pentru gândul.

Și ca să ne dăm seama cât de bine s-ar califica Elena Udrea pentru această funcție, senatorul ne dă și un exemplu. „În tot Maramureșul de când sunt eu senator, toți primarii plâng după doamna Elena Udrea”, spune el. „Nu mai au bani pentru investiții, pentru dezvoltare. De fiecare dată când doamna Udrea a venit aici la noi a fost o mare onoare și a fost primită cu brațele deschise”, face imediat și clarificările de rigoare.

Senatorul Cirpian Rogojan nu stă pe gânduri când vine vorba despre alegerile prezidențiale și noua sa formațiune politică, iar numele celor doi, Emil Boc și Elena Udrea, i-au venit cât ai spune „președinte”.

„Eu cred că cei doi au o carte de vizită foarte sănătoasă și nepătată, au o valoare incontestabilă și având în vedere că la o săptămână de la ieșirea PMP cu acte am crescut și cu un procent de 2%, vin numai oameni de valoare lângă noi”, a explicat el.

OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers