Guvernul Orban, în pericol! Câte voturi a strâns PSD pentru moțiunea de cenzură: Parlamentarii social-democrați, între negocierile cu Orban și amenințările lui Stănescu

Guvernul Orban, în pericol! Câte voturi a strâns PSD pentru moțiunea de cenzură: Parlamentarii social-democrați, între negocierile cu Orban și amenințările lui Stănescu
Guvernul Orban, în pericol! Câte voturi a strâns PSD pentru moțiunea de cenzură: Parlamentarii PSD, între negocierile cu Orban și amenințările lui Stănescu / Sursă FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 28/08/2020, 20:53
Actualizat: 28/08/2020, 20:54

Moțiunea de cenzură este la un pas să treacă iar Guvernul Orban să plece de la conducerea țării întrucât PSD și aliații aproape au strâns numărul de voturi necesar. Însă negocierile anunțate de Orban cu parlamentarii social-democrați ar putea răsturna radical situația. 

PSD, ALDE, Pro România și PPUSL au în total 232 voturi, cu unul mai puțin decâ tlimita majorității. Ceea ce înseamnă să negocierile pe care le poartă partidul de guvernământ cu parlamentarii vor fi unele decisive.

La nivelul Camerei Deputaților, PSD-ul stă destul de bine – numără 137 de membri (insclusiv deputații ALDE și PPUSL care activează în grupul parlamentar al social-democraților) și voturile lor par a fi asigurate. Recent, doi deputați au părăsit „nava PSD”: Luminița Jivan și Emilia Merioșu care aderat de îndată la PNL.

Parlamentarii PSD, între negocieri și amenințările lui Stănescu

21 de voturi din partea ProRomânia, ceea ce înseamnă un ttoal de 158 de voturi.

La nivelul Senatului, PSD se bazează pe 70 de oameni proprii, dar și pe alte 3 voturi ale Pro România și unul al lui Călin Popescu Tăriceanu, care figurează ca independent. Astfel, aici PSD-ul a strâns 74 de voturi.

În total, social-democrații au reușit să strângă 232 voturi și mai au nevoie doar de unul pentru ca moțiunea să treacă, însă, bineînțeles, doar în cazul în care vreun deputat sau senator nu cumva se răzgândește sau nu este convins de Guvernul Orban să voteze împotrivă.

Potrivit surselor politice citate de adevărul.ro, liberalii poartă negocieri cu mai mulți parlamentari PSD, dar și cu grupul minorităților naționale. Însă secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a pus „biciul” pe parlamentarii PSD și i-a amenințat cu excluderea din partid.

Rămâne de văzut ce putere de convingere are partidul de guvernământ și ce „frică” au parlamentarii PSD de Paul Stănescu.

 Ludovic Orban, în negocieri strânse cu parlamentarii: Voi face o previziune în apropierea moţiunii de cenzură

Ludovic Orban a susținut joi, 27 august, că moțiunea de cenzură reprezintă „poţiunea de cianură cu care PSD vrea să otrăvească iar România” și a anunțat că va face previziuni referitoare la numărul de voturi în apropierea dezbaterii și votării moțiunii.

Premierul României a făcut mai multe declarații referitoare la moțiunea de cenzură și negocierile pe care partidul de guvernământ le poartă cu parlamentarii în cadrul evenimentului de semnare a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului de reabilitare şi modernizare a drumului Valea Doftanei – Brădet.

Moțiunea de cenzură – „poțiunea de cianuară”: „PSD vrea să otrăvească iar România”

„După cum bine ştiţi, negocierile nu sunt publice. Ar fi culmea să vă dau acum lista parlamentarilor cu care am negociat, ca să ştie PSD cu cine am negociat. Voi face o previziune în apropierea moţiunii de cenzură, cum am făcut şi până acum. Nu i-aş spune moţiune de cenzură, i-aş spune poţiunea de cianură cu care PSD vrea să otrăvească iar România. E un ac de iresponsabilitate politică să depui în această perioadă moţiune de cenzură. PSD nu mai are ce să caute la guvernare, iar cei care vor hotărî cine va guverna România sunt românii care vor vota la alegerile locale şi parlamentare”, a declarat premierul.

Conducerile reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis ca moțiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori și deputați, să fie dezbătută și votată luni, într-o ședință care va începe la ora 14.00.

Data este cu o zi înainte de termenul stabilit de Curtea Constituțională pentru ca Parlamentul să transmită un punct de vedere privind sesizarea Executivului, care a cerut Curții să constate existența unui conflict de natură constituțională între Paralament și Guvern, după depunerea moțiunii în timpul vacanței parlamentatare. Ulterior, conducerea CCR urmează să stabiliească data ședinței pentru dezbaterea sesizării.

Sesizarea a fost depusă la CCR de șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, vinerea trecută, când a declarat că PSD e un „partid de piromani care dau foc la țară”, iar Guvernul este „pompier”.

Premierul a atras atenția PSD să nu ignore existența acestei sesizări și a considerat orice demers al social-democraților înainte ca judecătorii CCR să ia o decizie drept un demers neconstituțional. Ludovic Orban a spus că PNL are o echipă de negocieri care va explica fiecărui parlamentar în parte punctul de vedere al Executivului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...